Verdachte dief ontsnapt uit gerechtsgebouw Charleroi

Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.
Uit het gerechtsgebouw van Charleroi is vannamiddag een man ontsnapt die de nacht ervoor opgepakt was voor diefstal. Hij profiteerde van de onachtzaamheid van de politieagenten die hem bij de onderzoeksrechter moesten voorleiden. De verdachte duwde een inspectrice opzij en zette het op een lopen, de handen geboeid. Hij wordt nog steeds gezocht.

De man van 21, John E, is een bekende bij de politie. De nacht ervoor had de lokale politie van Châtelet-Aiseau-Farciennes hem opgepakt na een diefstal in een handelszaak. Volgens de politie werkte hij niet mee tijdens zijn ondervraging. Het parket besliste om een onderzoek op te starten.

Maar toen John E. werd voorgeleid voor de onderzoeksrechter duwde hij de politie-inspectrice opzij en rende hij de straten van Charleroi op. Hoewel hij geboeid was, en de politie alle middelen inzette om hem te vinden, slaagde hij erin om in de menigte te verdwijnen. In het centrum van de stad waren evenementen aan de gang. De politie sluit niet uit dat hij hulp kreeg.