Verdachte die verdronk bij ramkraak in Gent niet geraakt door politiekogel

De federale politie verspreidt een opsporingsbericht

Jürgen Eeckhout
De doodsoorzaak van de verdachte van de ramkraak in de Gentse winkelstraat Langemunt in de nacht van maandag op dinsdag is verdrinking. Dat blijkt uit de vaststellingen van de wetsdokter. "Er zijn geen aanwijzingen dat de persoon door een politiekogel geraakt zou zijn", zegt de de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De ramkraak gebeurde rond 3 uur op juwelier Foulon in de Langemunt. De straat werd afgesloten en het labo van de federale politie kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Met een wagen werd de vitrine van de zaak stuk gereden. De politie kwam ter plaatse en loste enkele waarschuwingsschoten.

Eén verdachte belandde in de Leie. De man werd uit het water gehaald door duikers van de brandweer en de hulpdiensten probeerden hem te reanimeren. Hij werd naar het Sint-Lucas-ziekenhuis gebracht, maar er kon geen hulp meer baten. Uit de vaststellingen van de wetsdokter blijkt dat de man overleden is door verdrinking. Er zijn geen aanwijzingen dat de persoon geraakt werd door een politiekogel. Over de zoektocht naar de mededaders geeft het parket geen details.Opsporingsbericht

De federale politie verspreidt wel een opsporingsbericht en bevestigt dat er drie verdachten waren. "Eén van de verdachten reed meermaals met een Ford Mondeo tegen de metalen rolpoort van de juwelierszaak. Hierdoor konden de verdachten zich toegang verschaffen tot de juwelierszaak. Het alarm trad in werking en de politiediensten waren kort na de feiten ter plaatse. Ondanks de waarschuwingsschoten van de politiediensten namen twee verdachten de vlucht op een motorfiets en een derde vluchtte te voet. De derde verdachte vluchtte in de richting van de Schoenlappersstraat en sprong in de Leie, waar hij verdronk."

Een getuige merkte rond 17.20 uur een motorfiets op in de vaart ter hoogte van het sluizencomplex in Evergem. "Vermoedelijk betreft het hier de motorfiets die werd gebruikt bij de feiten. Wie heeft op dinsdag 2 mei rond 17.20 uur de zwarte motorfiets opgemerkt aan het sluizencomplex Evergem of omgeving, of gezien dat de motorfiets in het water gedumpt werd, of op welke manier de daders van daaruit vertrokken zijn?", vraagt de politie.

Wie nuttige informatie heeft, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800/30.300.