Verdachte die celgenoot doodstak: "Ik moest hem doden omdat hij pact met de duivel had gesloten"

BELGA
Gedetineerde Abderrahman B.O. (31), die ervan verdacht wordt dat hij dinsdagavond een van zijn medegedetineerden in de gevangenis van Lantin heeft neergestoken, is woensdag verhoord en aangehouden voor die feiten. Dat zegt de procureur des Konings van Luik, Philippe Dulieu. Tijdens zijn verhoor deed Abderrahman B.O. opvallende uitspraken. Hij werd opnieuw opgenomen in de psychiatrische vleugel van de gevangenis.

Dinsdag rond 21.30 uur zagen bewakers een lichaam onder een deken in een cel in de psychiatrische vleugel van de gevangenis. Ze boeiden Abderrahman B.O. en vonden duidelijke sporen van geweld in de cel. De dader, die in de gevangenis zat voor geweldpleging, stond gekend als geradicaliseerd.

Het lichaam van de 53-jarige Hussein Birinci lag op het bed. Volgens Dulieu werd het slachtoffer gestoken met plastic bestek.

Tijdens zijn verhoor zei B.O. dat hij zijn medegetineerde had gedood, omdat die "een pact met de duivel had gesloten" en dat hij "de incarnatie zou zijn van de antichrist". De verdachte zei dat hij hem moest doden.

Op het moment van de feiten braken er rellen en een kleine brand uit in de gevangenis. Er wordt evenwel geen verband gelegd met de staking die momenteel aan de gang is.