Verdachte aangehouden voor tweevoudige moord Vitrival

BELGA
De onderzoeksrechter in Namen heeft vandaag de 40-jarige verdachte aangehouden wegens tweevoudige moord. De man was woensdag van zijn vrijheid beroofd na de vondst van twee doodgeschoten vrouwen in Vitrival (Fosses-la-Ville). Dat heeft de procureur van Namen, Vincent Macq, bekendgemaakt. De autopsie op de lichamen van de twee slachtoffers is deze namidag begonnen.

De slachtoffers zijn Sonia S. (38), zijn ex-partner, en haar 58-jarige moeder Marie-France D. De veertiger ontkent niet dat hij heeft geschoten, maar meer details van het verhoor werden door de gerechtelijke autoriteiten niet openbaar gemaakt.

Woensdagavond omstreeks 22 uur arriveerde de lokale politie van de zone Entre-Sambre-et-Meuse bij de woning aan de Chaussée de Charleroi in Vitrival en ontdekte er de lichamen van twee vrouwen. Een slachtoffer werd getroffen door drie kogels, de andere vrouw kreeg een kogel in het hoofd.

De ex-vriend van Sonia S. werd onmiddellijk gearresteerd. Hij bleek onder invloed van alcohol of medicijnen. Gezien zijn toestand kon hij deze namiddag pas ondervraagd worden door de onderzoeksrechter, die hem aanhield voor tweevoudige moord.

Sonia S. had hem onlangs het einde van hun wettellijk samenwonen gemeld. Na die breuk had de veertiger haar meermaals bedreigd.