Verdacht voertuig aan kerk in Vilvoorde

Rond het verdacht voertuig aan de kerk in Vilvoorde is een beperkte perimeter ingesteld.
Google Street View Rond het verdacht voertuig aan de kerk in Vilvoorde is een beperkte perimeter ingesteld.
De lokale politie Vilvoorde-Machelen (VIMA) is deze namiddag op zoek naar de eigenaar van een verdacht voertuig dat geparkeerd staat in de omgeving van de kerk in het centrum van Vilvoorde.

Gewapende jacht verboden

"We hebben DOVO al verwittigd, maar zullen deze ontmijningsdienst pas inschakelen als we de eigenaar niet kunnen vinden. Rond het voertuig is ook een beperkte perimeter ingesteld", aldus Eric Basseleer, woordvoerder van VIMA. "Aanleiding voor deze maatregelen is het feit dat een buurtbewoner de lokale politie verwittigd heeft van het feit dat het voertuig al twee dagen geparkeerd staat op die plaats en dat hij dat verdacht vond."

"Gezien het actuele dreigingsniveau nemen we geen enkel risico en worden alle dergelijke meldingen onderzocht", aldus Basseleer.

Een buurtbewoner verwittigde de lokale politie omdat het voertuig al twee dagen op dezelfde plaats staat

Eric Basseleer (VIMA)

Gewapende jacht verboden

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (sp.a) heeft na overleg binnen de Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) beslist om de gewapende jacht op zijn grondgebied te verbieden. Aanleiding is de vaststelling door de lokale politie VIMA (Vilvoorde-Machelen) dat er gisteren in de vooravond in de velden van het gehucht Houtem met geweren gejaagd werd op wild.

Het jachtverbod is volgens Bonte ingegeven door de zorg voor een sereen klimaat en het veiligheidsgevoel in de stad. "In periode van terreurdreiging bevinden zich al heel wat gewapende agenten in de publieke ruimte. Gewapende jagers, die zich doorgaans verplaatsen met pick-uptrucks, versterken nodeloos het onveiligheidsgevoel", aldus Hans Bonte.

Het jachtverbod is ingegeven door de zorg voor een sereen klimaat en het veiligheidsgevoel in de stad

Burgemeester Hans Bonte

Veiligheidsrisico

Het LIVC besliste deze voormiddag na overleg met OCAD om de lopende maatregelen te behouden. Het veiligheidsrisico van evenementen, die de komende dagen in de openbare publieke ruimte plaatsvinden en veel publiek aantrekken, worden per geval geëvalueerd. Evenementen in gebouwen kunnen onder verscherpte veiligheidsmaatregelen doorgaan. De politiecapaciteit die vrijkomt na annulering van evenementen zal worden ingezet voor extra toezicht.