Verdacht pakket blijkt koffer met boeken: Grote Markt Mechelen vrijgegeven

Tim Van Der Zeypen
In Mechelen is het verdachte pakket in het bankgebouw van KBC aan de Grote Markt loos alarm gebleken. Dat zegt de lokale politie. Ontmijningsdienst Dovo inspecteerde de koffer in kwestie, die onbewaakt was achtergelaten in het gebouw, en er bleken alleen maar wat boeken in te zitten.

Vanmiddag werd de Grote Markt even afgesloten nadat een verdacht pakket werd aangetroffen aan het KBC-kantoor. Ook enkele panden naast het bankkantoor werden geëvacueerd en er werd een veiligheidsperimeter ingesteld. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. "Ontmijningsdienst Dovo werd ter plaatse geroepen om het pakket te inspecteren", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

Omstreeks 12.50 uur werd de Grote Markt weer vrijgegeven. De eigenaar van het pakket boeken is nog niet bekend.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • BertPienter

  Veiligheidsdiensten mogen geen risico's nemen. De politie heeft hier juist gehandeld. Toch beter ter plaatse iets alerter zijn zodat deze kostelijke procedure niet nodig is.

 • Jan Van Rompaey

  Met al die camera's. Hoe kan dat?

 • Jan Van Rompaey

  Zel aten zich niet intimideren. Neen; ze kakken in hun broek. Leve de multiculturele samenleving met Somers en 130 diverse nationaliteiten. Wonen er nog echte Mechelaars in het centrum van Mechelen? Doe eens een onderzoek !!

 • Georges Vande Velde

  De show gaat opnieuw beginnen. Mijn vuilniszak is zojuist opgehaald.