Verdacht overlijden Zelzate: speurders doen oproep naar getuigen van overval

Jürgen Eeckhout
In het onderzoek naar de dood van een winkeluitbaatster in het Oost-Vlaamse Zelzate is er nog geen doorbraak en wordt er op vraag van de onderzoeksrechter in Gent een oproep tot getuigen verspreid. Dat meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De speurders bevestigen dat de vrouw om het leven kwam bij een overval.

Het lichaam werd dinsdagnamiddag aangetroffen in 't Ateljeeke, een winkel voor school- en kantoormateriaal in de straat Oostkade. De politie en het parket kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Volgens burgemeester Frank Bruggeman van Zelzate zou het gaan om moord of roofmoord.

Geweld

De vrouw overleed vermoedelijk nadat ze met een mes gestoken werd, maar het parket stelt alleen dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven is gekomen. De oproep tot getuigen geeft geen details, maar bevestigt wel dat de vrouw stierf bij een overval.

"De uitbaatster raakte hierbij zwaar gewond en overleed ter plaatse. Deze winkel ligt in het centrum en rond dat tijdstip passeren er veel mensen", stelt het opsporingsbericht. "De onderzoekers doen dan ook een oproep naar getuigen, naar mensen die op dinsdagnamiddag 03/10/17 verdachte personen of handelingen hebben gezien in of rond de winkel 't Ateljeeke.

Alle informatie, elke tip over de dader(s) vraagt de politie te melden op het gratis nummer 0800 30 300."
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sibbine Van Lerberghe

  Gedeeld! Hopelijk wordt de dader snel gevat.

 • rik lagrou

  als ze de dader vinden zal nooit levenslang krijgen maar deze hardwerkende is levenslang dood!

 • Rita Vanlerberghe

  Misschien maar eens beginnen met een kat "een kat" te noemen en niet te spreken over "verdacht overlijden" als het hier over een MOORD gaat...!!!!

 • Jo De Clercq

  Roofmoord voor drugsgeld. Zoek het bij de plaatselijke junkies, toch niet moeilijk....

 • Remi Kastaar

  Anders niet anders dan melken dat er teveel camera's hangen, en nu plots het omgekeerde, maar weten jullie eigenlijk nog wat jullie willen?