Veli Yüksel (Open Vld): “Maak openbaar vervoer voor iedereen gratis op 26 mei”

Veli Yüksel
belga Veli Yüksel
Maak al het openbaar vervoer gratis voor kiesgerechtigden op verkiezingsdag. Daarvoor pleit parlementslid Veli Yüksel in een persbericht. Heel wat kiezers komen al in aanmerking om op verkiezingszondag een gratis treinticket te krijgen, maar dat mag voor de Open Vld'er uitgebreid worden.

Onder meer mensen die niet in de gemeente wonen waar ze moeten stemmen, studenten die op kot aan het blokken zijn en mensen die in een ziekenhuis of een andere gezondheidsinrichting verblijven in een andere gemeente dan deze waar ze op de kiezerslijsten staan ingeschreven, komen in aanmerking om op de verkiezingsdag gratis met de trein te reizen. 

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober vorig jaar maakten 1.221 mensen daar gebruik van, blijkt uit cijfers die het parlementslid opvroeg bij minister van Mobiliteit François Bellot. Yüksel is tevreden met het initiatief van de NMBS, maar vindt dat het uitgebreid moet worden voor al het openbaar vervoer, zodat kiezers ook gratis de bus of de tram kunnen nemen. "Als we onze burgers één keer om de vijf à zes jaar vragen om te stemmen, dan vind ik dat ze zich gratis moeten kunnen verplaatsen", aldus Yüksel.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christine Laevers

  Ik woon 350 km onder Parijs. Mijn stembiljet is ondertussen al aangekomen in Leuven. Drie postzegels. Over hoeveel mensen heeft Veli Yüksel het?

 • Raoul Rouma

  Oei, die mag zijn mond ook eens open doen, het is dan wel met onzin maar laat merken dat hij ook lid is van dat partijtje. Mocht dat wel van zijn moeder overste?

 • Erik Desloover

  man mijn stembureau is op wandelafstand en bij velen ook zo , met wat komt dezen af

 • louis van hoeylandt

  Rudy Deglain,zoals hij zegt voor studenten of voor de mensen die ver van ..of bvb mensen die naar de ambassade moeten om te stemmen , je woont in montpellier je stembureau is marseille dat is zo maar even 200 km dus x2 en je bent verplicht om te gaan je voordeel is je mag kiezen waar , of parijs 800 km of marseille geen ander optie ik vind dat op die dag het vervoer van de mensen die zich moeten verplaatsen gratis of vergoed zou worden ,ze worden tenslotte verplicht ...

 • Paul Van Heurck

  Bij ons rijden er geen bussen, mag ik dan geen taxi gratis nemen m.Yuksel???