Veli Yüksel geeft zitje in Gentse gemeenteraad niet terug aan CD&V

Veli Yüksel (C).
Wannes Nimmegeers Veli Yüksel (C).
In Gent zal CD&V-gemeenteraadslid Veli Yüksel als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen. Yüksel kondigde begin deze maand zijn overstap aan naar Open Vld, die hem de vierde plaats belooft op de federale lijst. Maar het Gentse gemeenteraadslid en voormalige fractievoorzitter van CD&V, die in Gent met Open Vld bestuurt, geeft zijn zitje niet terug aan de partij, zoals CD&V-schepen Mieke Van Hecke had gevraagd.

Het vertrek van Yüksel kreeg kritiek van Gents CD&V-schepen Mieke Van Hecke, die erop aandrong dat Yüksel zijn zitje in de Gentse gemeenteraad zou teruggeven aan de partij. Ook Gents burgemeester en partijgenoot Mathias De Clercq (Open Vld) gaf aan die optie te verkiezen.

Maar Yüksel staat zijn zetel dus niet af en zal zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid, blijkt vandaag tijdens de Gentse gemeenteraad. CD&V heeft Stijn De Roo als nieuwe fractievoorzitter aangeduid.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Hij heeft gelijk. Bij de verkiezingen wordt er niet gestemd voor partijen maar voor mensen. Ons politiek systeem is afgegleden naar een particratie waarin al wie niet slaafs de partijlijn volgt er uit vliegt. Hoogtijd dat we terug naar een democratie gaan.

 • Peter Janssen

  Onafhankelijke? Misschien om eindelijk en openlijk zijn turkse achterban te kunnen vertegenwoordigen?

 • Eric Van den Bergh

  Hij werd verkozen met een cd&v programma, maar stapte over naar een partij met een ander programma. Kiezersbedrog, dus zetel inleveren!

 • Dirk Van Den Bossche

  Als hij iets wil vertellen in de gemeenteraad , gewoon buiten gaan om te tonen dat hij niet meer welkom is.Welke partij gaat hij als onafhankelijke verdedigen? Zijn vroegere CD&V of zijn nieuwe Open VLD ?

 • heidi coussens

  Dus zowel zijn vorige als zijn huidige partij vroegen om zijn zetel terug te geven, en hij blijft zetelen als onafhankelijke? Niet loyaal, wel egoïstisch.