Veli Yüksel geeft zitje in Gentse gemeenteraad niet terug aan CD&V

Veli Yüksel (C).
Wannes Nimmegeers Veli Yüksel (C).
In Gent zal CD&V-gemeenteraadslid Veli Yüksel als onafhankelijk gemeenteraadslid zetelen. Yüksel kondigde begin deze maand zijn overstap aan naar Open Vld, die hem de vierde plaats belooft op de federale lijst. Maar het Gentse gemeenteraadslid en voormalige fractievoorzitter van CD&V, die in Gent met Open Vld bestuurt, geeft zijn zitje niet terug aan de partij, zoals CD&V-schepen Mieke Van Hecke had gevraagd.

Het vertrek van Yüksel kreeg kritiek van Gents CD&V-schepen Mieke Van Hecke, die erop aandrong dat Yüksel zijn zitje in de Gentse gemeenteraad zou teruggeven aan de partij. Ook Gents burgemeester en partijgenoot Mathias De Clercq (Open Vld) gaf aan die optie te verkiezen.

Maar Yüksel staat zijn zetel dus niet af en zal zetelen als onafhankelijk gemeenteraadslid, blijkt vandaag tijdens de Gentse gemeenteraad. CD&V heeft Stijn De Roo als nieuwe fractievoorzitter aangeduid.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hilde Van de Voorde

  Mieke Van Hecke EN Mathias De Clercq drongen erop aan dat Veli zijn zitje in de Gentse gemeenteraad zou teruggeven aan de partij, waarbij hij was verkozen; CDenV dus. Zegt veel over de persoon die hij is.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Hij heeft gelijk. Bij de verkiezingen wordt er niet gestemd voor partijen maar voor mensen. Ons politiek systeem is afgegleden naar een particratie waarin al wie niet slaafs de partijlijn volgt er uit vliegt. Hoogtijd dat we terug naar een democratie gaan.

 • Peter Janssen

  Onafhankelijke? Misschien om eindelijk en openlijk zijn turkse achterban te kunnen vertegenwoordigen?

 • Eric Van den Bergh

  Hij werd verkozen met een cd&v programma, maar stapte over naar een partij met een ander programma. Kiezersbedrog, dus zetel inleveren!

 • Dirk Van Den Bossche

  Als hij iets wil vertellen in de gemeenteraad , gewoon buiten gaan om te tonen dat hij niet meer welkom is.Welke partij gaat hij als onafhankelijke verdedigen? Zijn vroegere CD&V of zijn nieuwe Open VLD ?