Exclusief voor abonnees

Veiligheidsraad buigt zich over sport, markten en winkels, maar komt er ook zicht op meer sociaal contact?

BELGA
De Nationale Veiligheidsraad geeft vandaag definitief groen licht voor de heropening van de winkels, maar buigt zich ook over de sportclubs, de markten en evenementen. De vraag is of er ook op sociaal vlak een toegeving komt, bijvoorbeeld naar 18 mei toe. “Iedereen worstelt ermee, maar het moet veilig kunnen.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Yolande MARIS

  Ik heb er genoeg van ,ik heb geen winkels of horeca nodig,ik wil gewoon wandelen waar ik zelf wil en dat ga ik ook doen ook ik ben die onnozelaars die ons enkel willen laten werken en consumeren kotsbeu.

 • Andre Hendrickx

  Waarom mag de markt niet ? Als ge in een richting kunt winkelen, dan op de markt toch ook. Als er overlast zou zijn wegens de winkels die open zijn samen met de markt : laat dan in deze bizarre tijden -menselijke solidariteit- de winkels sluiten op de marktdag (desnoods tot 14 uur). Op die manier laat je toch ook een aantal "lokale" bedrijven herstarten.En : een marktkramer is inventief genoeg om zijn klanten te laten shoppen op de "goede manier".

 • Claudia Rosseel

  De prioriteiten zijn bizar (studenten mogen nog steeds hun lief niet aanraken, wielerterroristen mogen weer en masse de baan op), en de richtlijnen zijn niet eenduidige en totaal niet onderbouwd (het waarom van hun keuzes, daar zijn we duidelijk te dwaas voor).

 • josep duhamel

  wilmesn de nieuwe geert hoste

 • carina van bosch

  Over de sportwedstrijden gaan ze debatteren, wat is daar nu belangrijk aan? Dat winkels en horeca terug open mogen gaan das belangrijk > er gaan er anders veel in faling gaan vrees ik.