Veiligheidsmaatregelen aan Joods Museum blijven behouden

Mensen leggen bloemen op de plek van de schietpartij gisteren.
BELGA Mensen leggen bloemen op de plek van de schietpartij gisteren.
Na de schietpartij in en aan het Joods Museum in Brussel, die vandaag het leven kostte aan drie mensen, blijven de genomen veiligheidsmaatregelen en het dreigingsniveau 4 behouden. Dat is beslist na het overleg van minister van Binnenlandse Zaken Joële Milquet met de vertegenwoordigers van de Belgische joodse gemeenschap en met de voorzitter van het Europees Joods Congres, in aanwezigheid van OCAD, het Crisiscentrum en de federale politie op haar kabinet.

Een nieuwe ontmoeting is voorzien in de loop van de namiddag, zo kondigde de minister aan in een mededeling.

De vertegenwoordigers van de joodse gemeenschap en de minister hebben alle veiligheidsmaatregelen die genomen zijn en nog genomen zullen worden, één voor één besproken. Het gaat om maatregelen zowel voor de plaatsen met een fysieke aanwezigheid van personen van de joodse gemeenschap, alsook om joodse instellingen waar niet noodzakelijk personen aanwezig zijn, en dat voor het hele land.

De joodse gemeenschap van haar kant heeft de wens geuit om "haar activiteiten gewoon voort te zetten zoals voorheen". De scholen, synagogen, culturele centra, ... zullen blijven functioneren in een context van verhoogde veiligheid met een permanente aanwezigheid van de politie.

Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.
BELGA Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.