Veiliger verkeer begint bij jezelf, bewijst ook deze opvallende Ferrari

VSV
Je hebt hem misschien zelf al zien rondrijden op de Vlaamse wegen: een witte Ferrari-sportwagen met daarop de opvallende boodschap "Ik heb mijn kinderen beloofd niet te snel te rijden". 

De sportwagen - een Ferrari California - en de tekst passen in de Beloofd!-campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Daarin beloven gewone Vlamingen aan vrienden en familie om bijvoorbeeld niet te snel te rijden, niet te drinken achter het stuur of niet meer te gsm'en. In totaal zijn 315 aanplakborden met 505 mensen erop over de Vlaamse snelwegen verspreid.

De Ferrari, eigendom van een particulier die zijn auto voor meer verkeersveiligheid graag uitleende, reed afgelopen weekend rond in heel Vlaanderen en kreeg op de dijk in Knokke, in Brugge, Mechelen en op het Antwerpse Zuid heel wat bekijks. De boodschap op de auto is duidelijk, zegt de VSV: "De auto bewijst dat veiliger verkeer in de eerste plaats begint bij jezelf, door je in het verkeer te gedragen. Een belofte kan daarbij helpen."

De campagne wordt ook op sociale media en in scholen gevoerd. "Wie wil, kan zich online registeren op de Beloofd-website en voor scholen hebben we een pakket samengesteld waarmee kinderen hun ouders kunnen sensibiliseren en aanzetten om mee te doen met de actie", zegt Werner De Dobbeleer van VSV.

Wie meer info wil over de actie, kan terecht op www.beloofd.be
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christophe Visschers

  Beste Michael, dit toont aan dat u zelf nooit met een Ferrari hebt gereden!!!

 • Lily liken

  Is jullie ook al opgevallen dat er méér chauffeurs zijn die direct weten waar hun toeter staat en hun rempedaal vergeten ze waar die te vinden .

 • Ian Vandenbossche

  Ik rij al 45 jaar met df auto zonder ongevallen. Daarstraks stop ik om een fietser op zebrapad over te laten. De auto achter mij, bestuurder meisje van pakweg 20 jaar begint wild te toeteren achter mij omdat ik zo ‘traag’ ben, haalt me daarna in, rijdt me van de baan en steekt haar middenvinger op. Wie is de papa die haar leerde rijden?? Met wat geluk rijdt die zo haar eerste autotje perte total en moet nog 5 jaar afbetalen. Goede leerschool.

 • Michael Bigot

  Je hoeft zelfs niet te snel te rijden met dat ding...één verkeerde trap op je gaspedaal en je staat achterstevoren of ergens tegenaan...moeilijk te beloven.

 • Jan Verlinden

  En op de koffer staat dat hij liegt...