Vegetarische burgers bij Delhaize teruggeroepen wegens scherpe stukjes plastic

Gierst-maanzaadburger van "La vie est belle".
La vie est belle Gierst-maanzaadburger van "La vie est belle".
Het merk "La vie est belle" roept vier vegetarische burgers terug vanwege de aanwezigheid van stukjes hard, grijs plastic. De terugroeping gebeurt in samenspraak met het Voedselagentschap FAVV, klinkt het. 

De stukjes plastic werden teruggevonden in een reeks van vegetarische burgers: de hazelnootburger en de gierst-maanzaadkoek die zowel onder het merk "La vie est belle" als het merk"Delhaize bio" worden verkocht, en de kaaskoek en winterburger die enkel onder de noemer "La vie est belle" verkrijgbaar zijn. De producten zijn onder andere verkrijgbaar bij Delhaize en Bioplanet. 

Wie de burgers in huis heeft, wordt ten strengste afgeraden om die nog op te eten. De stukjes plastic "zijn eerder klein en kunnen scherpe randen hebben en kunnen dus gevaarlijk zijn indien geconsumeerd", luidt de waarschuwing. 

Het plastic werd aangetroffen tijdens een kwaliteitscontrole, en zou afkomstig zijn van de leverancier die ook diepgevroren stukjes ui aanlevert. 

Klanten kunnen de producten terugbrengen naar de winkel waar ze ze hebben gekocht, waar de kosten worden terugbetaald. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roland peeters

  In samenwerking met het Voedselagentschap!!Probeert men zo het blazoen van die falende organisatie wat op te krikken? Rot vlees vinden ze niet,Rottende kippen vallen niet op,maar stukjes plastiek in bio voeding gaan ze vinden.Niet lachen aub.

 • guy matheussen

  plastic is toch geen geen vlees

 • Arthur Houben

  Eet dan maar vegetarisch...hahaha

 • Peggy Geerts

  De grote supermarktketens moeten zich een héél goed gaan bezinnen met welke leveranciers ze nog verder willen werken en zélf ook niet àltijd het onderste uit de kan willen halen om eigen zakken te vullen . Leveranciers moeten àltijd maar goedkoper en goedkoper leveren , maar eens het in de supermarkten ligt is daar nog weinig van te merken voor de klanten . Alles gebeurd om nog meer winst te maken , en wie lijd daaronder ? Inderdaad ... Leveranciers én klanten !