Vegan ijsjes lekker of niet? Roger van Damme doet de test

De veganistische levensstijl is helemaal in. Steeds meer mensen bannen bewust alle dierlijke producten uit hun leven. Het gaat dan niet alleen om vlees of vis, maar ook dierlijke producten zoals eieren en melk. Ook Unilever speelt daar nu op in en brengt van alle bekende ijssoorten een veganistische variant op de markt.

De veganistische ijsjes zijn honderd procent plantaardig en bevatten geen dierlijke producten zoals melk of eieren. Ze zijn gemaakt op basis van kokosolie, amandelmelk of eiwit uit erwten.

Bij de meeste mensen lijken de ijsjes in de smaak te vallen. Sommigen proeven zelfs het verschil niet. Maar wat vindt patissier Roger van Damme van het ijs? VTM NIEUWS liet de chef proeven. “Zeer lekker. Ik ben verbaasd”, zei van Damme.

Maar het ijs is niet alleen goed voor wie dierlijke producten bewust probeert te vermijden. Volgens van Damme is het ook een mooie vooruitgang voor mensen die geen lactose kunnen verdragen. “Je kan alleen maar toejuichen dat er veel van deze producten om de markt komen”, zei de chef nog.

Patissier Roger van Damme test veganijs.
VTM NIEUWS Patissier Roger van Damme test veganijs.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Annie Broeckx

  Wat zijn we blij,veganistische ijscreme.Uitgevonden door Unilever een bedrijf dat mee verantwoordelijk is voor het vernietigen van het oerwoud voor hun plantages.Daarna moet de Coco's,nog duizenden km overgevlogen worden.Gelukkig demonstreren we voor ons milieu nietwaaar.

 • PIETER ROGIERS

  Het moet er als echt roomijs uitzien, het moet er naar smaken, maar het mag geen echt roomijs zijn ... Ik pas voor deze ultrabewerkte industriele vervangers waarvan je niet mag weten hoe ze het produceren.

 • pierre De Smet

  Misschien een zegen voor mensen die niet tegen lactose kunnen , helaas is soja een van de grootste ergernis voor wie met de natuur te maken heeft , duizenden ha bossen worden er gekapt om soja te kunnen telen en na een paar jaar is de grond zodanig uitgeput dat er niks meer op groeit

 • Henri Jordens

  Alsof dit alles zo milieu of natuurvriendelijk is. Voor de kokosmelk of kokosolie is op Sumatra in Indonesië honderden vierkante kilometer oerwoud gesneuveld. Iedere vorm van voeding heeft zijn voor of nadelen. Veganisme is niet zaligmakend. Onze milieu problemen komen door overbevolking en overal zullen deze problemen nog verergeren.

 • Jil Heirman

  Goeie evolutie. En meestal zijn de vegan varianten wel lekker, behalve wanneer ze er te weinig suiker in doen omdat ze denken dat alle vegans gezondheidsmaniakken zijn..