Veertigtal tips na VRT-docureeks over verdwijning Britta Cloetens

rv
Bij de federale politie zijn de voorbije weken tijdens de loop van de VRT-serie over de verdwijning van Britta Cloetens in totaal zowat 40 tips binnengekomen van kijkers. De 25-jarige Cloetens verdween in 2011, autoverkoper Tijl Teckmans bekende haar te hebben omgebracht en werd daar in 2015 voor veroordeeld, maar het lichaam is nog steeds niet terecht.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Britta Cloetens verdween op 23 april 2011, nadat ze een bezoek had gebracht aan de Hondagarage aan de Boomsesteenweg in Wilrijk, waar Tijl Teckmans als verkoper aan de slag was. Teckmans bekende later aan de politie dat hij Cloetens om het leven bracht, naar eigen zeggen omdat ze wat geflirt en gekust hadden en hij verder wilde gaan, maar zij hem toen gestopt had. Hij zou het lichaam met de wagen naar de Ardennen hebben gereden en daar ergens aan een verlaten weggetje hebben gedumpt, maar zou zich niet meer herinneren waar precies. Politie en gerecht hielden tal van zoekacties, soms ook met Teckmans erbij, maar tevergeefs.

 De VRT maakte een driedelige docureeks over de zaak die de voorbije weken werd uitgezonden. Dat leidde volgens de federale politie al tot een veertigtal nieuwe tips. Het is niet bekend of die al iets concreet hebben opgeleverd. Politie en parket stellen wel dat elke tip nuttig kan zijn.

Wie informatie heeft, kan de federale politie bellen op het gratis nummer 0800/30.300 of mailen naar opsporingen@police.belgium.eu 
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • rik van dijck

  Hetgeen mij het ergste stoorde was zijn advocaat ... Mr De Man . Het moest zijn kind maar eens zijn , zien of hij er dan ook zo licht over gaat ...

 • Jens Timmermans

  Het is toch eenvoudig: zeg tegen die moordenaar dat hij in de gevangenis blijft tot het einde van zijn dagen als hij zijn mond niet open doet. Ik blijf erbij: we - lees: justitie - zijn veel te lief voor het crapuul. Hoog tijd voor een radicale ommezwaai en keiharde repressie voor criminelen. Welke partij durft?

 • Ivo Torfs

  Ik begrijp dat die ondervragers niet mogen folteren maar mag iemand anders dan eens met de nodige motivatie met die moordenaar "klappen" ?

 • Maria de swert

  Heb de afleveringen op TV gezien , had "heel veel praat" en deed precies dat het over iets onbelangrijk ging , het is wel moord hé en hij speelde dan nog serieus met de ondervragers hun voeten , straf dat die zo kalm kunnen blijven chapeau ! Hopelijk vinden ze het lichaam toch nog zodat hij zijn verdiende loon krijgt !

 • Edgard Gielis

  al zo lang en niet gevonden in dat bos zoals hij zegt moeten toch mensen met honden komen of wandelaars groepen van scouts enz;; als het waar is van dat bos hij kon liegen nog harder dan een trein kan rijden