Veertiger uit Geel krijgt drie jaar cel voor verkrachting van stiefdochter

Illustratiebeeld.
thinkstock Illustratiebeeld.
De correctionele rechtbank in Turnhout heeft een veertiger uit Geel schuldig bevonden aan verkrachting en aanranding van zijn stiefdochter. De man krijgt daarvoor een effectieve gevangenisstraf van drie jaar.

In juni 2015 werd de man al eens tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar veroordeeld voor verkrachting van een andere minderjarige. 

Nadien begon hij een nieuwe relatie. Zijn nieuwe vriendin kreeg pas begin dit jaar weet van de veroordeling uit 2015. Nadat ze een einde maakte aan de relatie, bekende haar dochter dat ook zij al anderhalf jaar lang seksueel werd misbruikt door haar stiefpapa. 

In oktober 2016 had de veertiger een eerste keer seksuele betrekkingen met zijn stiefdochter. Het meisje was toen 13 jaar. Sindsdien hadden ze volgens het onderzoek drie tot vier keer per maand seksuele betrekkingen. Naast de celstraf wordt de man ook voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk Sonck

  Wat scheelt er toch met ons rechtssysteem. Veel te lichte straf.

 • Lucas Vanbist

  en maar voorwaardelijke straffen geven. Wat met de slachtoffers. Denkt een rechter daar ooit aan????

 • Sven Kerstens

  En onder drie jaar krijgt hij een enkelband. Schandalig lichte straf alweer door naïeve rechters. Het moet hun dochter eens zijn. Wedden dat het dan tien haar is?

 • Tony Jansen

  Voor het verwoesten van 2 levens 3 jaar cel schande ?