Veertig maanden cel voor aanranden dochter omdat ze te vaak uitging

ThinkStock
Een 55-jarige Genkenaar die zijn meerderjarige dochter bedreigde, aanrandde en verkrachtte na een ruzie over haar uitgaansleven is veroordeeld tot veertig maanden gevangenisstraf en levenslange ontzetting uit zijn burgerlijke rechten.

De beklaagde leefde na het overlijden van zijn echtgenote nog samen met één van zijn drie dochters. Hun relatie verliep moeizaam omdat hij het moeilijk had met hoe zijn dochter zich kleedde en vaak met vrienden tot in de vroege uurtjes wegbleef.

Op 28 mei liep het helemaal mis nadat de man gedronken had en medicatie tegen een depressie had ingenomen. De vader misbruikte zijn dochter die enkel kon ontsnappen nadat ze haar nachtkleed uitdeed. De vijftiger liep zijn bijna naakte dochter achterna op straat, sloeg haar en sleurde haar daarna terug de woning binnen. Daar verkrachtte hij haar. 

Een van de buren die het geroep en getier had gehoord verwittigde de twee andere zussen die op hun beurt de politie belden. Volgens de procureur zou de man zijn dochter ook verschillende keren door het sleutelgat gefilmd hebben toen ze douchte.

De Tongerse strafrechter stelde ook een deskundige aan voor de misbruikte dochter. Aan een andere dochter moet de veroordeelde vader een schadevergoeding van 500 euro betalen. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MarliesSchoefs

  40maanden min voorarrest je krijgt meer om door het rood te rijden

 • Rayan El Arami

  Is dit een grap? Die jonge vrouw is voor het leven getekend. Hiermee is nogmaals bewezen dat de meeste rechters totaal niet bekwaam zijn. Als morgen iemand mijn dochter verkracht en een idioot van een rechter spreekt zo'n belachelijk vonnis uit, dan sta ik niet in voor de veiligheid van die dader én rechter. Je moet wel als justitie de slachtoffers keer op keer vierkant in de steek laat.

 • Jos Plessers

  Absurd lage straf,zoals gewoonlijk

 • Marco Debart

  40 maanden ?? Is dat al ?

 • koen leenknecht

  Slechts 40 maanden gevangenis ? Verander dat ook maar in levenslang .