Veertiental flats ontruimd na brand in appartementsgebouw Kanne

De zware brand woedde in een appartementsgebouw in de Brugstraat, in Kanne.
Twitter De zware brand woedde in een appartementsgebouw in de Brugstraat, in Kanne.
In een appartementsgebouw in Kanne, bij Riemst, is vorige nacht een hevige brand uitgebroken. Een veertiental flats werd kort voor middernacht ontruimd. Ongeveer 24 bewoners stonden in hun nachtkleding op straat. Bij de brand viel een lichtgewonde.

In een mum van tijd konden de metershoge vlammen overslaan van het ene dak naar het dak van het aanpalende gebouw. Bij de brand viel een lichtgewonde: een vrouw raakte bevangen door de rook. Ze werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht, maar mocht het na enkele uurtjes al verlaten.

De gemeente Riemst zorgde voor de nodige opvang. Ongeveer de helft van de bewoners kon in hotel Limburgia overnachten. De rest kon bij familie, vrienden of kennissen terecht.

Verschillende appartementen liepen brandschade op. In andere flats was er water- en rookschade. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De brandweer van Maastricht en de zone Oost-Limburg, met korpsen uit Bilzen, Voeren en Lanaken, hadden even nodig om het vuur te blussen.

Slechts 3 gezinnen kunnen naar huis

De gemeente Riemst heeft vandaag tweemaal crisisoverleg gehouden om te bekijken wat er met de getroffen bewoners zal gebeuren.

Om elk risico uit te sluiten onderzocht een gespecialiseerd bureau stalen van het dak op de aanwezigheid van asbest. "De resultaten gaven aan dat er geen asbest aanwezig is", aldus burgemeester Mark Vos (CD&V) van Riemst. Drie gezinnen mochten vanavond terug naar huis. Het gaat om twee alleenstaanden en een gezin met twee personen.

Het Sociaal Huis in Riemst vond voor zeven gezinnen, in totaal dertien personen, tijdelijk opvang. Verder wordt bekeken op welke manier het Sociaal Huis ondersteuning kan bieden voor opvang op langere termijn. Drie gezinnen, in totaal vijf personen, vonden onderdak bij familie of vrienden. Twee gezinnen konden niet bereikt worden.