Veertien personen aangehouden na oprollen Antwerpse drugsbende

BELGA
De Antwerpse lokale politie heeft de voorbije dagen een vermoedelijk achttienkoppige bende drugsdealers opgerold die actief was in het uitgaansleven van de wijde omgeving, tot in buurgemeenten Brasschaat, Stabroek en Kapellen toe. Veertien van hen zijn door de onderzoeksrechter aangehouden. Verschillende dealers werden op heterdaad betrapt en bij huiszoekingen trof de politie ook mengmiddel, tientallen gsm's en een grote geldsom aan.

Het onderzoek van de lokale recherche was al zowat zes maanden aan de gang. De drugsbende was volgens de politie dan ook goed georganiseerd. Ze specialiseerde zich in het verkopen van cocaïne en elke medewerker had een specifieke rol binnen de organisatie. De spilfiguur was een man die in het verleden al eens voor drugshandel was opgepakt. Hij beschikte over een viertal naaste medewerkers die op hun beurt zeker elf jonge drugsrunners aanstuurden.

In de goed gebarricadeerde verblijfplaats van de hoofdverdachte, een appartement, trof de politie ook een man aan die al een verdachte was in een andere drugszaak. Hij was bijna een jaar op de vlucht geweest voor het gerecht. Bij een andere huiszoeking werd dan weer de broer van de spilfiguur gevat, die ook al geseind stond voor een bevel tot gevangenneming. Naast de aangetroffen voorwerpen die konden gelinkt worden aan de activiteiten van de bende werden ook nog vier voertuigen in beslag genomen.