Veerle (57) werd vermoord in haar eigen winkeltje

Jürgen Eeckhout
De 57-jarige uitbaatster van een buurtwinkel in Zelzate is gisteren gedood in haar winkel. "Moord of roofmoord", zegt de burgemeester. De vrouw, moeder en oma van twee kleinkinderen, werd wellicht neergestoken. Het parket bevestigt "dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven is gekomen", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

Rond 17 uur troffen de hulpdiensten de 57-jarige Veerle Scheerlinck hevig bloedend aan in haar zaak, 't Ateljeeke, op de hoek van de Oostkade met de Marktstraat in hartje Zelzate. De ambulanciers en het mug-team probeerden haar nog te reanimeren, maar de vrouw was er zó ernstig aan toe, dat ze ter plaatse overleed.

Dichte vrienden begrijpen niet wat er gebeurd is. "Veerle was een heel lieve, doodbrave vrouw. Ze deed niemand kwaad. Als er iemand uit was op geld, begrijpen we deze moord nog minder. Grote hoeveelheden waren daar niet te rapen", klinkt het.

belga

Hand in hand

De vrouw is door haar winkel erg bekend in Zelzate. Ruim 25 jaar baatte ze 't Ateljeeke, een winkel waar je school- en kantoormateriaal kunt kopen, uit. Samen met haar man Frank was ze ook erg actief bij het Davidsfonds. Haar man was er sinds vorig jaar voorzitter, terwijl zij sinds dit werkjaar de taak van secretaris op zich had genomen. "Het is een tragedie. We hebben zó veel vragen. Waarom moest dat haar overkomen? Dit weekend zag ik hen allebei nog. Ze liepen hand in hand over straat", zegt Marc Bracke, die de website van het Davidsfonds beheert. Hij kende het koppel zeer goed. Veerle en Frank hebben twee zonen, een dochter en twee kleinkinderen.

De politie zette gisteren de Marktstraat af. Het parket is een onderzoek gestart naar de precieze omstandigheden van het incident. Zowel in de winkel als in de leefruimte erboven, waar het koppel woonde, maakten speurders foto's om alle pistes te onderzoeken. Voorlopig is het onduidelijk of er iemand is opgepakt. Of de vrouw is neergestoken en of er iets is gestolen, wilde het parket niet kwijt, maar verschillende bronnen hebben dat aan onze redactie wel bevestigd.

UPDATE. Intussen bevestigt het parket wel dat "uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer op gewelddadige wijze om het leven is gekomen", zegt parketwoordvoerster An Schoonjans.

Jürgen Eeckhout57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Helena De la vega

  Ben tegen wapens , maar op den duur begin ik de amerikanen die een wapen dragen om zich in geval van nood te verdedigen te begrijpen .

 • Prisoner 24601

  Mensen hang allemaal cameras in uw winkeltje ! Voor als je het zelf niet meer kan vertellen. En zeg niet zoiets overkomt mij niet. Tis ver gekomen hier. Zo nutteloos en ze gaan de dader niet vinden...

 • skandar hussein

  gewoon zomaar....Daar komt het op neer. Ik hoop dat ze de dader pakken!

 • Eddy DESMET

  Veel sterkte aan de Familie van het slachtoffer.

 • wim dhont

  Dat wordt zeker 3 weken enkelband !