Veelpleger rijdt in op agenten: 1 jaar cel

PHOTO_NEWS
De 47-jarige Hanifi Y. uit Tessenderlo is vandaag door de Hasseltse correctionele rechtbank tot één jaar effectieve celstraf veroordeeld wegens een wilde politieachtervolging. De man weigerde te stoppen voor de politie en reed, nadat hij klemgereden werd, in op agenten, die opzij moesten springen.

De politie wilde Y. op 29 januari 2013 in Beringen controleren, omdat een licht van zijn voertuig niet werkte. Blijkbaar had hij ook een rijverbod. De man weigerde te stoppen, waardoor de politie de achtervolging moest inzetten. Op een baan, waar de maximumsnelheid 70 kilometer per uur bedroeg, werden snelheden tot 150 kilometer per uur gehaald en ging hij spookrijden. Y. reed zo door Beringen, Tessenderlo en Ham.

Toen Hanifi klemgereden werd, kon de politie zijn portier opentrekken, maar toch wist de dolle automobilist te ontkomen. De politie zag zich genoodzaakt enkele schoten te lossen.

Voor de verkeersinbreuken veroordeelde de politierechter Hanifi al tot een half jaar cel. Vandaag werd hij nog eens tot een jaar cel veroordeeld voor de gewapende weerspannigheid tegen de politie. Hij moet ook 720 euro schadevergoeding betalen aan een agente. De gebruikte Volkswagen Golf werd verbeurdverklaard.

Hanifi verzamelde sinds 1985 al achttien correctionele veroordelingen.