Veel "voil" volk voor "Jeanettenstoet" en popverbranding op Aalst Carnaval

Joel Hoylaerts / Photo News
In Aalst heeft de afsluitende popverbranding van het carnaval deze avond naar schatting 20.000 toeschouwers gelokt. Dat melden het Aalsterse stadsbestuur en de lokale politie. De "Voil Jeanettenstoet" verliep zonder incidenten.

De laatste dag van Aalst Carnaval staat in het teken van de "Voil Jeanettenstoet", waarbij mannen zich als vrouwen verkleden, en de popverbranding. "Om 15 uur verzamelden duizenden Voil Jeanetten op de Grote Markt en ging het in stoet via het Statieplein naar het Vredeplein", zegt het stadsbestuur. "Om 21 uur zette Prins Alex de carnavalspop in lichterlaaie, het symbolische afscheid van Carnaval 2018. Voor de meeste carnavalisten het sein om er nog een laatste nachtje tegenaan te gaan."

De popverbranding zorgt traditioneel voor emotionele taferelen bij de Aalsterse carnavalisten. Voor de veiligheid werd om 21 uur de toegang naar de Grote Markt via de Molenstraat afgesloten.

De hulpposten van het Rode Kruis Vlaanderen hebben vandaag 19 verzorgingen uitgevoerd, waarvan één bij een minderjarige. De spoeddiensten van de Aalsterse ziekenhuizen verzorgden 8 personen.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Gust Mannet

    Geef mij de carnaval van binche!! lekker familiale pret zonder overdreven gedoe.. Aalst= drank, walgelijk gedrag en de naam carnaval NIET WAARD!!

  • Sven Kerstens

    Popverbranding? En een stad verder lage emmisiezone!

  • eric brack

    Benieuwd wanneer extreem links dit ook als politiek incorrect zal vinden en ze weer met actie groepjes zullen komen om het te verbieden.