Veel verkeersboetes blijven onbetaald door nieuw systeem

rv
Mensen die hardnekkig weigeren hun verkeersboetes te betalen, lijken daar nog mee weg te komen. Het nieuwe computersysteem dat ervoor moest zorgen dat wanbetalers automatisch een bevel tot betaling krijgen, werkt nog altijd niet, meldt VTM Nieuws.

Vorig jaar zijn in ons land vijf miljoen boetes verstuurd, een record dankzij het nieuwe computersysteem dat alles automatisch verwerkt en een jaar geleden werd voorgesteld. 

Wie een boete heeft, krijgt eerst een onmiddellijke inning. Wie dan niet betaalt, ontvangt een minnelijke schikking en dan normaal een bevel tot betaling. Dat zou zo moeten zijn sinds maart vorig jaar, toen boetes geautomatiseerd werden, maar dat bevel tot betaling is nog niet in orde.

"Het systeem moest er inderdaad al sneller zijn", zegt Edward Landtsheere, woordvoerder van FOD Justitie, aan VTM Nieuws. "Maar we wilden ook zeker zijn: we hadden technische uitdagingen, maar die zijn nu achter de rug. Ik kan niet melden wanneer het volledig in orde zal zijn, maar we zullen met pilootprojecten beginnen."
Justitie maakt zich sterk dat geen enkele boete zal verjaren, aldus nog VTM Nieuws.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Erwin Vandriessche

  Dus alle jarenlange zever over desnoods boetes innen via personenbelasting waren praatjes van politici die er niets van kennen? Of was het om ons bang te maken! Toch raar dat in dit landje niets schijnt te lukken tegenover het buitenland!

 • jos robben

  het hele systeem is dan ook maar een bewust georganiseerde ordinaire geldklopperij

 • patrick morel

  De wet van Murphy, misschien betalen we al te veel. 's Nachts iemand flitsen omdat hij op een verlaten rechte weg 60 rijdt ipv van 50 is geld zoeken, dat heeft niets te maken met veiligheid. Dankzij Weyts kunnen ze meer flitsen en geld binnenhalen, misschien was dat de bedoeling, kassa, kassa,kassa.

 • Delhaye Gabriel

  Ze moeten het drie dubbele aanrekenen als wij een boete betalen we die zonder commentaar

 • anne heimes

  Ik dacht dat deze langs de belastingsaangifte geind zou worden?