Veel fileleed in Brussel na ongevallen op binnen- en buitenring: meer dan een uur aanschuiven

Archiefbeeld van het viaduct van Vilvoorde.
belga Archiefbeeld van het viaduct van Vilvoorde.
De ochtendspits in Brussel is volledig in de soep gedraaid na een ongeval op de binnenring ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde en een ongeval op de buitenring bij het UZ Jette. Beide ongevallen zijn intussen afgehandeld, maar er zijn nog altijd fikse verliestijden omdat de opgebouwde files maar traag oplossen. Dat is vernomen van woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het nieuwe incident zorgt opnieuw voor aanzienlijke verkeershinder. De takeldiensten zijn ter plaatse. “Aanvankelijk waren de rechter- en de middenstrook versperd, momenteel is enkel nog de rechterrijstrook versperd”, aldus Bruyninckx. Er staat een lange file van Wemmel tot aan het viaduct. De verliestijd bedraagt meer dan een uur.

Het Vlaams Verkeerscentrum raadt aan de zone te vermijden. Het verkeer over lange afstand rijdt best om: van Brussel naar Mechelen via de A12 en N16; van Gent naar Hasselt via Antwerpen. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lisette Theunis

  Alles is zo stilaan aan het dichtslippen. Het bestaand wegennet is niet aangepast aan het steeds toenemend verkeer. De machteloze en onbekwame overheid denkt dat nu te moeten gaan oplossen met extra belastingen te heffen ipv. zeer zwaar te investeren in een hypermodern modern en betaalbaar openbaar vervoer.

 • chris delanghe

  Een ring die geen ring is. Belgie op zijn best. Nu nog wachten op de italiaanse toestanden dat de boel instort. Alle dagen rotzooi op dat stuk weg.

 • Jean Emare

  En intussen wordt ons GOEDKOOP openbaar vervoer links gelaten. Halveer de prijzen hiervan, als je dan toch de benzine zo duur maakt. Het is of of en niet en en. Bedankt groen en SP!

 • Stella Birkenbrau

  Inderdaad coens en dan is 't nu nog goed weer!

 • freddy cardoen

  Deze ring ligt tekort bij brussel een grote ring dwz via mechelen ,leuven ,waver, halle, ternat en zo terug naar mechelen zou een beter alternatief zijn.