Vechtpartij tussen 40-tal jongeren in Brussel, één persoon zwaargewond na mesaanval

Baert
In de Slachthuislaan in Brussel, vlakbij het Institut des Arts et Métier, is het deze namiddag tot een grote vechtpartij gekomen tussen een 40-tal jongeren. Dat meldt BX1 en de Brusselse lokale politie bevestigt het nieuws. Die heeft twee jongeren kunnen oppakken. Bij de vechtpartij liep één jongere een meswonde op. Hij raakte zwaargewond.

Een leraar van de school verwittigde rond 15.30 uur de politie toen hij de beginnende onlusten opmerkte. Een groep van een 40-tal jongeren was slaags geraakt, ging op de vuist en bekogelde elkaar met stenen.

Toen de politie ter plaatse kwam met verschillende patrouilles, stoven de jongeren uiteen. De agenten konden wel nog twee vechtersbazen oppakken. In het geharrewar raakte één betrokkene zwaargewond door een steek met een mes of een ander snijdend voorwerp. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht maar verkeert niet langer in levensgevaar.

Volgens het Brusselse parket vond de vechtpartij plaats op het Lemmensplein, of begon ze daar tenminste, en is er geen verband met de school.

Baert
Baert10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Janssen

  Waren er geen camera's om alle 40 te identificeren en van straat te halen voor de veiligheid van de burgers? Of dienen die alleen om de brave burger te kunnen bespieden? Gewelddadige 'jongeren' moeten van straat, permanent! Straf de ouders eens heel zwaar met boetes, dan zal het wel beteren.

 • Koen Van de moortel

  "Jongeren"??? Wanneer gaan jullie nu eens een kat een kat noemen??? Iedereen wee ondertussen wel dat het om eskimo's gaat!

 • Johnny De Graeve

  En al die overdreven kritiek op de jongeren die vreedzaam betogen voor het klimaat . Met nieuwjaar hebben ze in Brussel alles kapotgeslagen en nu dit, ik zie hier weinig kritiek op deze jongeren .

 • Gaston FOUBERT

  Messendragers zijn bange mensen Gerd? Het zijn mensen die uit zijn op zaken die op gevechten kunnen uitdraaien en daarom met voorbedachten rade een mes op zak hebben.

 • Raoul Rouma

  VN vriendjes? En gaat er ene gestraft worden maar neen, wij zullen ons moeten verontschuldigen omdat wij ze lastig hebben gevallen. Goed bezig. Beetje meer betuttelen die arme schaapjes.