Vechtpartij met 500 man in Anderlecht: twee tieners gewond

Hier brak de massale vechtpartij uit
Google Streetview Hier brak de massale vechtpartij uit
Bij een vechtpartij in de Brusselse gemeente Anderlecht zijn woensdagavond twee tieners van 14 en 17 jaar gewond geraakt. Dat meldt het Brusselse parket.

Bij de vechtpartij waren tientallen mensen betrokken, politie en parket hebben het zelfs over een 500-tal personen. De aanleiding voor de confrontatie is nog onduidelijk.

De lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) moest woensdagavond kort voor 20.00 uur uitrukken na een oproep voor een massale vechtpartij op het kruispunt van de Fiennesstraat en de Sergeant De Bruynestraat in Anderlecht. Ter plekke bleek een enorme mensenmassa op de been te zijn, waarvan het totale aantal door de politie op een 500-tal personen werd geschat. Uiteindelijk moest de politie een dertigtal agenten inzetten om de gemoederen te bedaren en de vechtersbazen te scheiden.

In het geharrewar bleek een café totaal vernield en bleken twee tieners van 14 en 17 jaar oud gewond geraakt te zijn. Die werden overgebracht naar het ziekenhuis terwijl de politie de overige aanwezigen begon te ondervragen. Die verhoren zijn ook vandaag nog de hele dag verdergezet en volgens het parket blijven er nog een heleboel mensen over die nog moeten verhoord worden. Veel duidelijkheid over de oorzaak en het verloop van de vechtpartij bestaat er dan ook nog niet.