Vechtpartij escaleert in centrum Genk: minstens één schot gelost

Politie tast volledig in het duister

Het labo is ter plaatse.
Marco Mariotti Het labo is ter plaatse.
In het centrum van Genk vond woensdagochtend een vechtpartij plaats. Daarbij werd minstens één schot gelost.

Het was woensdagochtend om 8.12 uur dat Politie CARMA een oproep kreeg  over een vechtpartij met vuurwapengebruik op de Weg naar As. Buurtbewoners hoorden mannen ruzie maken én een schot werd gelost. Van de daders en hun vluchtauto’s ontbreekt nog elk spoor. 

Vuurwapen

Het was net voor café Belgiek in het centrum van Genk dat vier jongemannen slaags met elkaar geraakten. De discussie liep blijkbaar uit de hand en iemand trok een vuurwapen. Een schot werd gelost, en buurtbewoners verwittigden de politie.

De politie snelde naar de toegangsweg van de openbare parking voor de appartementsgebouwen op de Europalaan. Maar van de verdachten ontbrak elk spoor. Volgens ooggetuigen zijn ze meteen na de feiten gevlucht in twee wagens. Minstens één van de betrokkenen zou gewond geraakt zijn.

In één van de geparkeerde wagens was een kogelgat duidelijk zichtbaar.
Marco Mariotti In één van de geparkeerde wagens was een kogelgat duidelijk zichtbaar.

Grijze BMW

“Eén van hen had bloed in het aangezicht", vertelt buurman Paul Heylen. “Het was rond 7.15 uur al toen die ruzie bezig was. Het was twee tegen twee, ze duwden en trokken. En plots vertrok één duo met een wagen richting de Weg naar As. Eén van die twee anderen was nog gewond en belde bij de Belgiek aan. Niet veel later zijn ze ook in een grijze BMW richting de Weg naar As gereden met een rotvaart.” 

De buurman hoorde minstens één schot dat volgens hem op licht kaliber leek. “Het was hoge lichte knaltonen, geen zware schoten.”

Het labo is ter plaatse.
Marco Mariotti Het labo is ter plaatse.

Bloedsporen

Op de parking vlakbij werd in één van de wagens een gat ontdekt in het kofferdeksel. Het bleek om een schietgat te gaan, hoogstwaarschijnlijk gelinkt aan de schietpartij. In de omgeving lagen kogelhulzen en op meerdere plaatsen markeerde het labo met gele kaartjes waar bloedsporen werden gevonden.

De verdachten of hun wagens konden voorlopig nog niet opgespoord worden. Op de locatie van de feiten werd een perimeter ingesteld om een uitgebreid ballistisch onderzoek en sporenonderzoek uit te voeren. Het vuurwapen werd door een van de verdachten ter plaatse achtergelaten. De dokterspraktijk vlak naast het café bleef gesloten omdat ook voor hun ingang bloedsporen werden aangetroffen.

Het parket Limburg en Politie CARMA onderzoeken de precieze omstandigheden en sporen de verdachten op.

Het labo is ter plaatse.
Marco Mariotti Het labo is ter plaatse.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Het is de burgemeester toch zijn geliefkoosde bevolking

 • Jef Smit

  Aaron, wie bedoel je juist met 'die mensen' ?

 • Geert Tamsyn

  Geert Bruyneel, en wie gaat die nultolerantie afdwingen? De politie met haar tekort van 3700 manschappen? Justitie met zijn jarenlange achterstand en tekort aan gevangeniscapaciteit? Pas als dat opgelost is, kan je dromen van nultolerantie.

 • Geert Tamsyn

  Aaron Aerts, ik beschouw mezelf als een brave burger en ik heb niets moeten inleveren of onklaar laten maken, ik heb daar de nodige vergunningen voor gekregen.

 • Mark Boonen

  De verhouding van wapen gerelateerde incidenten versus bevolkingsaantal ligt hier hoger dan in de Verenigde Staten