VDAB zoekt computerspecialisten in Marokko

Getty Images
De VDAB gaat in Marokko op zoek naar informatici. Dat doet ze omdat duizenden vacatures niet ingevuld geraken. Computerspecialist is hier al jaren een knelpuntberoep. "De krapte op de arbeidsmarkt is ­gigantisch", zegt Bert Mons, directeur van Voka West-Vlaanderen, vandaag in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Anapec, de ­Marokkaanse tegenhanger van de VDAB, zal studenten selecteren die aan de profielen voldoen. Vervolgens krijgen die contracten tot één jaar. Daarna is er de optie op een vast contract. Over zes maanden ­zouden de eerste ­Marokkanen aan de slag moeten zijn.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mikaël Gibriel

  Wat een grap! Deze week nog gebeld met iemand van de vdab voor de opleiding hbo informatica, ik kom niet in aanmerking omdat ik pas 31 januari werkloos ben. De opleiding begint in februari... Logisch toch? -_-

 • Eric Urkens

  Omdat Marokkanen bekend staan als harde werkers zonder eventuele bijkomende problematiek. Goed gezien.

 • bert six

  Dank U Jos, u heeft gelijk. Zorg voor flexibele betaalbare doelgerichte opleidingen en ik begin er aan. Onze beleidsmensen zijn te incompetent voor woorden

 • Albert Hendrix

  En hoe zit het met de opleidingen voor mensen van hier.Die Marokkanen kunnen ineens hier beginnen terwijl ze de taal niet begrijpen. Hoe gaan ze die richtlijnen geven.

 • Urban Vyaas

  Neen, er zijn niet genoeg computerspecialisten. En de Oostbloklanden zijn ondertussen leeggeroofd van goed opgeleide werkkrachten. En kijk, nu dat er eindelijk eens werk wordt gemaakt van een gecontroleerde Afrikaanse migratie, waarbij we mensen laten overkomen die we kunnen gebruiken, is het weer niet goed.