VDAB wil werkzoekenden inschakelen als redder

James Arthur

Via de VDAB kunnen werkzoekenden voortaan hun brevet van hoger redder halen. Dat meldt de Vlaamse dienst voor arbeidsbemiddeling maandag. De opleiding is voor werkzoekenden volledig gratis.

In West-Vlaanderen zijn er tientallen vacatures voor redders in zwembaden. VDAB wil daarom werkzoekenden inschakelen om die vacatures in te vullen.

Werkzoekenden die interesse hebben om als redder aan de slag te gaan maar nog niet beschikken over het brevet van hoger redder, kunnen via VDAB het brevet behalen door een opleiding van 64 uur te volgen. Ze kunnen een opleiding volgen in Gent en zich voordien zelfs engageren tot een vooropleiding om hun slaagkansen te vergroten.

Tijdens de vooropleiding krijgen de cursisten een initiatie EHBO, zwemtraining in functie van de fysieke voorbereiding op de reddersproeven, en minstens één bijkomende zwemtraining per week. Tegelijk leren ze solliciteren en omgaan met conflictsituaties. 
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Camp

  @Jack Dereder, ik geluk gehad. Na 33 jaar door herstructurering ontslagen. Na 20 maand heb ik een job gevonden en dat terwijl ik op dat moment 59 jaar was. Ik weet dat ik veel geluk heb gehad want als die job niet passeerde, dan stond ik misschien nog te solliciteren. Op 20 maand had ik 400 sol. Brieven verzonden! Dus je ziet dat het niet eenvoudig is.

 • rik lagrou

  dat men alle die in een sociale woning wonen WVL en werkloos zijn benieuwd hoeveel opleiding tot goed einde gaan brengen En niet een of andere reden gaan uitvinden om niet te moeten doen Ook moslimvrouwen die stempelen??? En wie nu brevet redder heeft word meestal geweigerd

 • Jack Dereder

  Ja Marc camp. 100% van de werkzoekende die wel aan de voorwaarden voldoen en een job vastkrijgen, dat is ook allemaal schijn? Ik denk dat jij onbekwaam bent, maar de schuld daarvan graag bij een ander steekt.

 • guido vermeyen

  zware proeven, één derde slaagt, brevet uitgereikt door prov. W.VL. Vooral me de 'pop' vallen de meeste deelnemers, pop ligt op 5 meter diepte, weegt 70 kg. Met een truck breng je de pot naar boven......

 • Mario Tersago

  @Thierry, ik denk dat 'flexi-werk' wel een term uit de toekomst gaat worden. Dat is normaal omdat niet elke werkgever een vast contract kan geven als er maar enkele maanden werk gegarandeerd wordt. Elk initiatief om mensen terug in de werkende gemeenschap te krijgen, vind ik positief. Al hoop ik dat de mensen die dit zouden overwegen, dit wel met een juiste mindset zullen aannemen.