VDAB heropent stapsgewijs kantoren voor werkzoekenden

De dienstverlening gebeurt voorlopig enkel op afspraak.
Belga De dienstverlening gebeurt voorlopig enkel op afspraak.
Sinds vorige week opent VDAB opnieuw de deuren voor werkzoekenden voor wie dienstverlening op afstand moeilijk is. Ook de opleidingscentra worden in gereedheid gebracht voor een nakende heropening.

VDAB opende vorige week locaties in Gent en Kortrijk, deze week is dat het geval in Antwerpen, Hasselt en Vilvoorde. Die heropening verloopt overigens vlot, aldus de woordvoerster van de arbeidsbemiddelingsdienst.

Dienstverlening op die locaties is opnieuw mogelijk, op afspraak. Er geldt prioriteit voor werkzoekenden voor wie dienstverlening op afstand niet mogelijk is, bijvoorbeeld anderstaligen. 

Intussen worden ook de opleidingscentra van de VDAB klaargemaakt voor heropening. Een opening wordt verwacht tegen eind deze maand, zo klinkt het bij de VDAB.

Door de coronacrisis zijn tot 180.000 banen bedreigd in ons land, maar tegelijkertijd is er ook een gebrek aan personeel in de zorgsector. Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) stelt voor om werkzoekenden gratis te heroriënteren tot verplegers

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

“Waarom mogen skateparken open, en speeltuinen niet? En waarom mag een rit met de motor wel, maar met de oldtimer niet?” (+)

Unizo luidt alarmbel: “We zijn volledige sectoren naar stort aan het dragen” (+)

Burn-outprofessor heeft buik vol van negativiteit: “We hoeven niet bang te zijn om hard te werken. Het is alsof daar vandaag een taboe op rust” (+)
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Govaerts

    Waarom zo een heisa maken van omscholen van werkeloze het is voor die groep toch altijd gratis. Maar als Maggie dat nog niet weet is ze niet waardig een minister post te hebben.