VB krijgt geen antwoord op vragen over ongeval Heverlee

Zaterdag vond de indrukwekkende begrafenisplechtigheid plaats van de vier slachtoffers.
Zaterdag vond de indrukwekkende begrafenisplechtigheid plaats van de vier slachtoffers.

Het Leuvense schepencollege zal vanavond in de gemeenteraad niet antwoorden op vragen van het Vlaams Belang over de verkeersveiligheid naar aanleiding van het zwaar verkeersongeval van een tiental dagen terug in Heverlee. Daarbij lieten vier mensen het leven.

Veiligheidsmaatregelen
Hagen Goyvaerts van Vlaams Belang wilde van het schepencollege vernemen welke bijkomende veiligheidsmaatregelen genomen zullen worden op het kruispunt van de Herendreef en de Waversebaan. Het is op dit kruispunt dat het ongeval zich voordeed. Hij wil ook weten in welke mate het stadsbestuur bereid is om het huidige mobiliteitsplan voor Heverlee bij te sturen.

"Niet nu"
"We zijn ten allen tijde bereid om te praten over verkeersproblemen, maar dit nu doen naar aanleiding van dit ongeval op de Waversebaan vinden we ongepast en zou ook van weinig respect getuigen voor de slachtoffers. Dit ongeval had immers niets te maken met de verkeersinfrastructuur, maar wel met het feit dat de inzittenden gedrogeerd waren", aldus Carl Devlies vanmorgen tijdens een persontmoeting.

Jonge Roemenen
Het ongeval werd veroorzaakt door 2 jonge Roemenen. Zij kwamen vanuit een kleine zijweg, waar de maximumsnelheid 30 km/uur bedraagt, de Waversebaan opgereden tegen ongeveer 90 km per uur en reden op het kruispunt een wagen in de flank aan. In deze wagen stierven een moeder en 3 kinderen.

De Roemenen bleken onder invloed van XTC te zijn. De Leuvense raadkamer bevestigde vandaag hun aanhouding voor onopzettelijke doding in het verkeer, net als voor inbreuken op de drugwetgeving. (belga/svm)