Vanmiddag uitspraak in zaak Renaud Hardy: Cassatie ziet geen reden om veroordeling te verbreken

Photo News
Het parket-generaal bij het Hof van Cassatie ziet geen reden om de veroordeling van Renaud Hardy door het Tongerse hof van assisen te verbreken. Dat heeft het parket-generaal vandaag te kennen gegeven. Hardy was op 8 maart door het hof van assisen in Tongeren veroordeeld tot levenslange opsluiting en werd bovendien voor vijftien jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

Hardy, die aan de ziekte van Parkinson lijdt, werd schuldig bevonden aan de verkrachting met foltering van en de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts in Mechelen en de 52-jarige Linda Doms in Hofstade. Hij werd ook schuldig verklaard aan moordpoging op de 68-jarige dokteres A. H. in Hofstade en op actrice Veerle Eyckermans in Zemst. Hardy's advocaat had cassatieberoep aangetekend omdat hij vindt dat er vormfouten staan in het arrest.

"Het gaat om een technische discussie die betrekking heeft op de geestestoestand van mijn cliënt", zegt meester Frédéric Thiebaut. "Zo vinden wij onder meer dat er in het arrest veel meer nadruk werd gelegd op de geestestoestand van meneer Hardy tijdens de feiten, maar dat er amper rekening werd gehouden met zijn toestand op het moment van de uitspraak."

Het parket-generaal ziet in de aangevoerde argumenten geen redenen om de veroordeling te verbreken. Het Hof van Cassatie doet deze namiddag uitspraak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.