Vandeurzen trekt 1 miljoen uit voor agressiebeheersing bij jongeren

Photo News
Vlaams minister voor Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) investeert 1 miljoen euro in alternatieve behandelingen om om te gaan met agressie. Dat kondigde hij vandaag aan bij een bezoek aan ToGo4, een organisatie die fysieke activiteiten doet voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen.

Volgens de minister is er een toenemende agressieproblematiek in de jeugdhulpvoorzieningen. Daarom kondigde Vandeurzen recent een mix van acties aan om het probleem aan te pakken. Na het inzetten van extra personeel en een budget van 20 miljoen euro investeringssubsidies om de infrastructuur te verbeteren, vraagt hij nu aan de sector om mee na te denken over innoverende initiatieven rond agressiebeleid, training en vorming van personeel.

"We voorzien 1 miljoen euro die we de komende periode in overleg met de sector willen investeren in onze jeugdhulpvoorzieningen", zegt Vandeurzen. "Het kan gaan over goed onderbouwde ondersteuning bij agressiebeleid, vorming en training in bepaalde technieken, enzovoort. We rekenen daarbij op de creativiteit van onze mensen op het terrein."

Ter inspiratie ging de minister vandaag op bezoek bij een bivak van ToGo4, een organisatie die fysieke activiteiten opzet voor kinderen en jongeren met gedragsproblemen. "Niet alleen jongeren met gedragsproblemen, maar alle jonge mensen moeten correct leren omgaan met hun agressiegevoelens", zegt medeoprichter Wannes De Staelen. "In de mini-maatschappij die wij in de natuur creëren maken wij plaats voor iedereen en ieders problemen."
42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Gelukkig moeten we nu wat langer werken om alles nog te kunnen betalen!

 • Gino Denil

  Zolang men maar niet moet zoeken naar de oorzaken van die agressie en die moet oplossen. Want dat is echt beleid. Kost moeite en vereist een aantal bekwaamheden.

 • Freddy van Puymbrouck

  Dit slaat werkelijk alles,ze weten echt van geen hout pijlen meer maken!

 • Karel Van Geel

  Als men geld teveel heeft is dat natuurlijk geen probleem. Of zie ik dat verkeerd zitten we niet met een verschrikkelijk groot gat in de begroting.

 • Lecocq Daniel

  Toen ik jong was en op school agressie vertoonde kreeg ik direct lik op stuk: een draai rond mijn oren van de leraar, en nog een tweede erbij van mijn moeder als het haar ter ore kwam. Zo leerde ik willens nillens dat iemand anders pijn doen gevolgen heeft! De huidige 'zoete' aanpak bij jongeren leidt onvemlijdelijk tot meer agressie eens ze ouder worden omdat ze nooit grenzen kregen opgelegd.