Vande Lanotte verdedigt Meeuws: “Mocht iedereen in Vlaanderen die dat ooit gedaan heeft zijn vinger moeten opsteken, je zou veel plaats nodig hebben”

Johan Vande Lanotte (sp.a).
BELGA Johan Vande Lanotte (sp.a).
Sp.a-boegbeeld en burgemeester van Oostende Johan Vande Lanotte verdedigt Tom Meeuws in een interview in De Zondag. “Splitsen van facturen mag niet”, zegt hij. “Maar is het daarom gesjoemel? Mocht iedereen in Vlaanderen die dat ooit gedaan heeft zijn vinger moeten opsteken, je zou veel plaats nodig hebben.”

Tom Meeuws kwam onder vuur te liggen nadat onregelmatigheden in zijn verleden als directeur bij De Lijn naar boven kwamen. Daarbij zou Meeuws grote facturen hebben opgesplitst in meerdere kleine facturen waardoor hij geen toestemming moest vragen om die te betalen. De facturenkwestie zou de reden zijn geweest waarom Meeuws in 2015 moest opstappen bij De Lijn. Het in opspraak gekomen Antwerpse sp.a-kopstuk wilde dinsdagavond de handdoek in de ring gooien, maar zijn ontslag werd verworpen door de Antwerpse sp.a-afdeling. Groen besliste daarop woensdagmiddag de lokale samenwerking ‘Samen’ op te blazen.

"Moddercampagne"

Maar de correcte procedures volgen, zorgt volgens Vande Lanotte “te vaak voor vertragingen”. Hij geeft toe dat het splitsen van facturen niet mag, maar vraagt zich hardop af of er daarom ook sprake is van ‘gesjoemel’. Eerder is sprake van een moddercampagne in Antwerpen, meent de Oostendse burgemeester. “Dit is een moddercampagne voeren. En dat is nooit goed, ook niet voor de democratie. Het gebruiken van een arbeidsconflict van vier jaar geleden om iemand te besmeuren, gaat er mijn inziens over.”
234 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • bob jansens

  tja volgens deze logica is er ook geen probleem met rood-rijden, als er maar voldoende mensen door het rode licht rijden....

 • Dominique Vandamme

  De professor bedoelt dat hij zeer vertrouwd is met deze manier van "werken". Enfin, het is het beste bewijs dat die man geen enkel normbesef meer heeft, en er vallen nog wel meer kameraden onder die categorie vrees ik. Operatie schone handen van mr. Crombee is blijkbaar een lege doos, een beetje zoals het fameuze Zilverfonds van mijnheer Vandelanotte. De schaamte voorbij. .

 • Boris Verhafstoot

  Vraag eens aan mensen die in Oostende om een of andere reden een vergunning moeten aanvragen en hoe ze te bekomen als er problemen zijn.

 • cools ronny

  Ja de ene loeche verdedigt de andere he das spa

 • Randolph Kellens

  Ik vrees dat tussen diegenen die hun vingertje zouden opsteken een oververtegenwoordiging van socialisten zou zitten. Blijkbaar is het foefelen en het in de gewenste richting ombuigen van regels en voorschriften bij de SPA schering en inslag. Is het dat misschien wat ze echt bedoelen met socialistische partij ANDERS?