Vandalen vernielen etalage van Leuvens tuincentrum

Onbekenden hebben vannacht 25 etalageruiten van tuincentrum Aveve op de Aarschotsesteenweg ingegooid. De vernielingen werden vanochtend ontdekt door de uitbater. De daders hadden ook graffiti achtergelaten met de tekst ALF. Die verwijst vermoedelijk naar de dierenrechtenorganisatie Animal Liberation Front. Dat meldt het Leuvense parket.

Afgelopen donderdag lieten de dierenactivisten al van zich horen door twee grote etalageruiten en acht kleinere ruitjes van een kledingwinkel in te gooien en op de rolluik met alcoholstift "Bont is moord" te schrijven.

"Bont = moord"
Ook elders gebeurden de laatste weken al verschillende vandalenstreken waarbij de naam ALF opdook of gebruikt werd. Zo werd veertien dagen geleden in Sint-Niklaas de gevel van een bontwinkel beklad met de tekst "bont = moord", ondertekend met 'ALF'.

Enkele dagen eerder hadden vandalen al een bord en een muur van een slachthuis beklad door de naam van het bedrijf 'Noordvlees van Gool' te veranderen in 'Moordvlees van Gool' en eveneens de letters 'ALF' aan te brengen.

Limburgse slachthuizen
Nog enkele dagen eerder waren verschillende slachthuizen in Limburg het doelwit van gelijkaardige acties. Het ging om vier slachthuizen in Maaseik en één in Houthalen-Helchteren en telkens werden slogans als 'Vlees is moord' achtergelaten.

Het labo van de federale gerechtelijke politie heeft vandaag een onderzoek uitgevoerd in het Leuvense tuincentrum maar van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. (belga/sps)