Vandalen trekken spoor van vernieling door Leuven

Vandalen hebben vannacht tal van wagens beschadigd in het centrum van Leuven. De daders doken onder meer op aan de Brouwersstraat. Aan de Diestsestraat werd de ruit verbrijzeld van een geparkeerde wagen. Aan de Tiensestraat werd dan weer een spiegel van een wagen getrapt.

Het slachtoffer wist de politie te melden dat er nog andere wagens in de straat slachtoffer geworden waren van vandalisme. De bewoonster van een woning aan de Weldadigheidsstraat stelde eveneens vast dat de ruit van haar wagen werd verbrijzeld. Tot slot brachten vandalen nog schade toe aan een wagen die geparkeerd stond op het Herbert Hooverplein. Er werd een kras getrokken over de motorkap.

De politie is een onderzoek begonnen naar de vandalenstreken. Volgens de Leuvense politie is het niet zeker dat alle feiten door dezelfde daders werden gepleegd. Mogelijk waren er verschillende vandalen aan het werk.

Voorlopig ontbreekt elk spoor van de daders. De Leuvense politie wil alvast niet spreken van een plaag. Uit geen enkele wagen werd iets gestolen. (belga/sps)