Vandalen slaan toe op stedelijke begraafplaats Mechelen: "Een trieste situatie"

-
Google Maps -
Afgelopen nacht hebben vandalen vernielingen aangericht op een grote begraafplaats in Mechelen. "Een trieste situatie", zegt waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA). De begraafplaats kreeg eerder al te maken met vandalen. De stadsdiensten hebben zo veel mogelijk schade proberen verhullen voor de drukte op Allerheiligen, een herdenkingsdag voor overleden familie of vrienden. 

Eerder berichtte Gazet van Antwerpen online al over het nieuws. Op meerdere plaatsen werden onder meer bloemstukken vernield, ook op de militaire en burgerlijke ereperken. Er zijn beeldjes vanop graven en ook vlaggen gestolen, stelt de schepen. "Onze mensen hebben de schade vanochtend vastgesteld. Gezien de grote schade zijn ze wellicht met meerdere personen geweest", zegt Hendrickx. "Het moet ook stil zijn gebeurd, want de buren hebben niets gehoord. Onze mensen hebben met man en macht gewerkt om alles zo veel mogelijk aan het zicht van bezoekers te onttrekken."

Het is volgens de waarnemend burgemeester niet de eerste keer dat vandalen er toeslaan. "Het was nu wat minder en we dachten dat het onder controle was, maar nu slaan ze nog sterker toe. Het lijkt wel symbolisch, alsof ze een middelvinger uitsteken naar de stedelijke overheden. De politie is ter plaatse geweest voor vaststellingen. Deze vaststellingen worden aan het lopende onderzoek toegevoegd, in de hoop zo de daders te klissen", aldus de schepen, die stelt dat er nog geen verdachten in beeld zijn.
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Van Rompaey

  Camera's genoeg in Mechelen om voertuigen te flitsen. Maar één camera aan de ingang van het kerkhof komt er niet omdat hij geen geld zou opbrengen; bende hypocrieten.

 • Jos Vaneerdewegh

  Men wil ,OVERAL, maar camera's hangen; Daar geven ze ook al niks meer om tegenwoordig Terug naar,RESPECT,voor andermans zaken en spullen; Desnoods het er,TERUG,inkloppen zoals vroeger. Vroeger was het,BETER, ja. Zeker weten;

 • Kansarax Buda

  Wat erg.. geen respect voor de nabestaanden..

 • Paul Boutsen

  En de politie...die flitste, op politiek bevel, verder. En zelfs al kennen ze de daders...politiek benoemde rechters of politieke correctheid verbiedt de daders echt te straffen, anders dan de gewone chauffeur!

 • Francis Brooks

  Als grafdelver zijnde heb ik dit probleem al meerdere keren aangekaart bij de leidinggevenden, maar ze weigeren camera's en/of dummies vanwege schending van de privacy.... Helaas voor de slachtoffers :(