Vandaal Antwerpse Joodse wijk schendt plaatsverbod en wordt aangehouden

Op camerabeelden was te zien hoe de vluchteling het hoofddeksel van een Joodse man aftrekt.
Medialaan Op camerabeelden was te zien hoe de vluchteling het hoofddeksel van een Joodse man aftrekt.
De man die begin dit jaar verschillende feiten van vandalisme pleegde in de Joodse wijk in Antwerpen en er ook al eens de hoed van een Joodse man afsloeg, is vandaag door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Antwerpse parket. 

De 24-jarige man hield zich niet aan het door burgemeester Bart De Wever (N-VA) opgelegde plaatsverbod en wordt verdacht van feiten van belaging, aanzetten tot haat tegenover een groep en vernieling van goederen van openbaar nut. De verdachte, een erkende vluchteling, werd eerder al door de politie verhoord voor de door hem gepleegde vandalenstreken, onder meer het kerven van een kruis op de deur van een synagoge. De feiten leidden tot nu toe niet tot een aanhouding, maar er kwam wel een plaatsverbod en de politie had al laten weten dat de man zich mogelijk voor de rechter zou moeten verantwoorden. 

Nu is hij dus toch aangehouden, onder meer omdat hij het plaatsverbod geschonden heeft. De verdachte beroept zich volgens het parket op zijn zwijgrecht, zijn motief is dan ook nog niet bekend.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Houben

  De enige correcte optie is hier: UITZETTING, wij kunnen oorlogsstokers, antisemieten en terroristen missen als kiespijn, eruit ermee!Wel, politiekers: waar is ons récht op veiligheid dat jullie als overheid als PLICHT hebben?!!

 • Joseph Vande Reyd

  NVA benoemt wel het probleem maar doet er net zoveel aan als diegenen die zij altijd de schuld toeschuiven, laat jullie geblaat maar achterwege want ook zij zullen onze maatschappij verder laten verrotten maar het kost de belastingbetalers ondertussen wel alweer zoveel miljarden meer

 • Luc Broes

  en heeft Theo die nog altijd niet buiten gezet!?

 • Manu Claes

  Toppunt van ondankbaarheid. Hier een veilige toevlucht krijgen en dan de burgers van dat land aanvallen en beschimpen. Bah, weg ermee.

 • Paul Keulemans

  Retour afzender !