Vandaag Open Monumentendag op meer dan 600 plaatsen

In Waregem staat alles dit jaar volledig in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Waregem tijdens de Tweede Wereldoorlog.
stad Waregem In Waregem staat alles dit jaar volledig in het teken van de 75ste verjaardag van de bevrijding van Waregem tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Vandaag is het opnieuw Open Monumentendag. Maar liefst 618 monumenten openen dan de deuren voor het grote publiek. Bovendien staan veel evenementen dit jaar in het teken van 75 jaar bevrijding na de Tweede Wereldoorlog.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Op het programma staan 728 gratis activiteiten bij 618 monumenten in 167 gemeenten in Vlaanderen. Je krijgt de kans om enkele villa's, herenhuizen en kastelen te bezoeken, maar er zitten ook enkele bijzondere monumenten en evenementen tussen. Zo kan je een bezoek brengen aan "krochtige kelders" in Brugge, een ijskelder in Leuven of kan je nog een laatste fotoshoot houden in een oude drukkerij in Izegem die binnenkort een andere bestemming krijgt.

Daarnaast zijn er heel wat festiviteiten rond het einde van de Tweede Wereldoorlog. In Waregem bijvoorbeeld kan je een voormalig hoofdkwartier van het Geheim Leger bezoeken en in Kortrijk wordt er een tentoonstelling gehouden over de verwoestende gevolgen van de oorlog op de stad. Andere gemeentes pakken het actiever aan, in Izegem en in Mol kan je zo een fietstocht doen in het spoor van de Eerste of Tweede Wereldoorlog. In Hasselt waan je je even helemaal in de Tweede Wereldoorlog bij een re-enactment op een kampement en een tocht met meer dan 75 voertuigen en 270 manschappen.

Het volledig programma van Open Monumentendag 2019 is beschikbaar via 
www.openmonumentendag.be
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • etienne denauw

    Nog een infootje over de oorlog in Kortrijk Er is ook een bommen werper gevallen op Walle tissen Walle en de boerderij van Depestel ook bommen gevallen in de wei p einde Walle nu midden in het Ei van de autostrade waarschijnlijk afkomstig van het zelfde vliegtuig