Vandaag nog bakken en braden in temperaturen tot 27 graden, daarna opnieuw gevoelig koeler

Photo News
We krijgen vandaag opnieuw zomers en zonnig weer, met in de namiddag toch enkele stapelwolken. De maxima stijgen op veel plaatsen tot 27 graden. Aan de kust en in de Ardennen halen we zowat 22 graden. Er waait meestal een zwakke wind uit oostzuidoost. Aan zee steekt een zeebries op, meldt het KMI.

Vanavond en -nacht blijft het droog met brede opklaringen en enkele wolkenvelden. Minima tussen 8 en 13 graden. De wind is zwak uit oostelijke richtingen of uit veranderlijke richtingen. Aan zee en in het westen uit noord tot noordwest.

Morgen begint de dag zonnig met in het midden van het land weliswaar wat wolkenvelden. In de loop van de dag vormen er zich in het binnenland buien die hier en daar kunnen uitgroeien tot een onweer. In het noordwesten blijft het droog en zonnig. De maxima gaan van 15 graden aan zee tot 27 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit veranderlijke of noordwestelijke richtingen.

Donderdag is het eerst wisselend bewolkt en kan er wat regen of een buitje vallen. In de loop van de dag klaart het uit vanaf het westen, in de Ardennen pas in de loop van de avond. Het wordt gevoelig koeler met maxima van 13 graden in Hoog-België en 16 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit west tot noordwest.

Vrijdag blijft het droog en wordt het zonnig met in de loop van de dag vorming van stapelwolken. De maxima liggen rond 15 graden in Hoog-België en 18 of 19 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige zuidoostelijke wind.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • danny buyse

  @Filip, in de schaduw 27 graden maar in de zon was het om 1150 uur 45 graden en om 1400 uur 48 graden. Bij 48 graden in de zon kan je amper iets in uw tuin doen! Door fysieke inspanningen stijgt je lichaamstemperatuur en het kan niet afkoelen aangezien in de zon het 11 graden warmer is dan uw lichaamstemperatuur.

 • Filip Laenen

  Is dit rothitte? Jongen jongen, dit zijn aangename temperaturen...Mensen doen precies of het is hier nu bloedheet!! Bakken en braden lees ik overal, dit is gewoon aangenaam zomerweer.

 • danny buyse

  De aangevoerde lucht is niet zo extreem warm maar de zon geeft enorm veel warmte en daardoor is het contrast zeer groot! Om 1150 uur mijn temperatuur meter in de zon gelegd en die wees op 45 graden na 30 minuten!

 • jean petermans

  Morgen dus ook nog, ;-)

 • danny buyse

  Dat is waar Lieve Vandamme maar nu zou men een temperatuur moeten hebben van 17 graden en leven we weer net zoals 10 dagen geleden ver boven onze stand. Op 22 dagen is er maar 2 dagen regen gevallen. Nu is er al op vele plaatsen brandgevaar en nog zo 2 maanden zo een weer en er komen maatregelen tegen waterverbruik!