Vandaag laatste dag voor belastingaangiften via Tax-on-web

Normaal gezien liep de deadline afgelopen donderdagavond af. Maar donderdag was Tax-on-web, net als andere onlinediensten van de federale overheid, lange tijd niet beschikbaar. De oorzaak lag bij een kabelbreuk binnen de gebouwen van de FOD Financiën.
photo_news Normaal gezien liep de deadline afgelopen donderdagavond af. Maar donderdag was Tax-on-web, net als andere onlinediensten van de federale overheid, lange tijd niet beschikbaar. De oorzaak lag bij een kabelbreuk binnen de gebouwen van de FOD Financiën.
Vandaag komt een einde aan de verlenging van de termijn voor het indienen van de online belastingaangiftes, waartoe werd beslist nadat Tax-On-web donderdag urenlang stillag. Om 23u59 moeten alle aangiftes binnen zijn. 

Normaal gezien liep de deadline afgelopen donderdagavond af. Maar donderdag was Tax-on-web, net als andere onlinediensten van de federale overheid, lange tijd niet beschikbaar. De oorzaak lag bij een kabelbreuk binnen de gebouwen van de FOD Financiën. Pas rond 17.30 uur waren de problemen van de baan.

Technische problemen

Door de technische problemen besliste minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) om de termijn voor het indienen van de online belastingaangifte met drie dagen te verlengen.

De deadline voor het indienen van de online aangifte via een boekhouder blijft behouden. Dat kan nog tot en met 25 oktober. De papieren aangiftes moesten ten laatste op 29 juni ingediend worden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marc mortier

  Sommigen die tax-on-web invulden krijgen nu een voorafberekende aanslag terwijl wie een papieren aangifte doet blijkbaar niet prioritair behandeld wordt. Zou toch een hoop werk kunnen uitsparen of ….ja, telt dit niet mee ?

 • Julienne Vannerom

  Waarom hebben wij maar 2 maand om in te vullen, en de dienst belastingen bijna 1 jaar ? Invullen voor mensen zonder fiscale kennis duurt toch langer dan een berekening met de computer? Mensen troost jullie, alles is al uitgerekend, maar wordt maar mondjesmaat uittgeleverd, eerst de opleggers , daarna de terugkrijgers.

 • avelino garcia

  We zouden beter stoppen met belastingen te betalen, het is toch maar om de polieke partijen hun buitenlandse kluizen te vullen en de "politiekers" maandelijks duizenden euros te betalen om niet aanwezig te zijn net zoals europarlementsleden die ons leegzuigen en in armoede stampen.

 • Tina Colpaert

  Waarom wachten tot allerlaatste dag mensen pffff

 • jos indigne

  Ik laat de mijne invullen op de belastingen zelf ,