Vandaag blijft het droog, maar er komt een natte week aan

Thinkstock
Vandaag is het droog en gedeeltelijk tot zwaarbewolkt. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Venen en lokaal 16 graden in het centrum en het westen. De wind waait matig tot aan zee vrij krachtig uit west tot zuidwest, met rukwinden tot 55 km/u aan de kust. Dat meldt het KMI.

Vanavond blijft het droog met wolken en opklaringen. 's Nachts neemt de bewolking toe en op het einde van de nacht vergroot de kans op regen in het noordwesten en het noorden. De minima schommelen tussen 7 en 14 graden. In het binnenland wordt de zuidwestenwind vrij krachtig met geleidelijk rukwinden tot rond 60 km/u. Aan zee waait de wind krachtig met daar op het einde van de nacht pieken tot 75 km/u.

Donderdag gaat het eerst regenen vanaf het noordwesten. Na deze storing wordt het in de loop van de dag wisselend bewolkt met enkele buien. De temperaturen halen 10 graden op de Ardense hoogten en 14 of 15 graden in de meeste andere streken. De zuidwestenwind ruimt naar noordwest en waait meestal matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 60 km/u, langs de kust soms krachtig met rukwinden tot 80 km/u.

Ook vrijdag wordt het fris en wisselvallig met buien en temperaturen niet hoger dan 9 graden in de Ardennen en 13 of 14 graden elders. De noordwestenwind blijft strak.

Zaterdag is het mogelijk eerst nog droog maar later overdag gaat het regenen vanaf het noordwesten. Het is fris voor tijd van het jaar met maxima die niet hoger klimmen dan 12 of 13 graden in het centrum. Zondag is er kans op een paar buien of wat lichte regen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Basil Fawlty

  Heerlijk herfstweer! Van john zit al aan den toog..

 • Van John

  Herfst???tis lente.veel te warm en droog.graag 10gr minder wind en regen.de zomer duurt al lang genoeg

 • Gerda Rousseau

  En toen was het herfst... Niet dat ik er blij mee ben, maar 't is niet anders...

 • Van John

  Fris vd tijd vh jaar.moet dat nu elke dag gezegd worden.de rest vh jaar is het telkens te warm maar dat zeggen ze dan niet.dan moeten we zogezegd genieten.ik walg van die hitte.de zomer duurt al lang genoeg

 • Van John

  Het heeft nog niks anders gedaan dan droog en te warm zijn.waar is de herfst?het lijkt wel zomer.de zomer duurt al lang genoeg.basilleke moet zijn stempel gaan halen hoor.zijn dekentje bij 20graden steekt in het wasmachine.hij is nu aan het sterven van de koude....bij 20graden