Vandaag al onderzoek naar sporen van geweld op lichaam Marc de Bonte, morgen autopsie

Hulpdiensten en forensisch medewerkers aan het werk bij het Wilhelminakanaal in Oirschot.
ANP Hulpdiensten en forensisch medewerkers aan het werk bij het Wilhelminakanaal in Oirschot.
Familie en vrienden twijfelen er niet meer aan. Het lichaam dat gisteren in het Wilhelminakanaal in het Nederlandse Oirschot werd gevonden, is zo goed als zeker dat van de 26-jarige Marc de Bonte. Officieel uitsluitsel komt er echter pas na het weekend. Vandaag wordt wel al gekeken of er tekenen van geweld zichtbaar zijn.

Het lichaam dat een schipper gisterenmiddag rond 15 uur zag bovendrijven, wordt vandaag wel nog onderzocht door middel van een CT- en MRI-scan in het ziekenhuis van Maastricht. Dat liet de politie weten. Morgen vindt de autopsie plaats. Pas dan zal het 100 procent duidelijk worden of het om de vermiste kickbokser Marc de Bonte gaat.

De Nederlandse politie in Oost-Brabant liet wel al weten dat de kleding overeenkomt met die van de twintiger uit Antwerpen en dat ook zijn horloge en jas gevonden zouden zijn.

De politie bracht donderdag meteen de familie op de hoogte. De Bontes vader, die dezelfde naam draagt als zijn zoon, bevestigde gisteravond rond 22 uur wel al dat het lichaam dat van Marc is. Meer commentaar wilde hij nog niet kwijt.

Met behulp van de scans in het Maastrichtse ziekenhuis wordt vandaag wel al gezocht naar tekenen van geweld en aanwijzingen die iets meer kunnen vertellen over de identiteit van het slachtoffer. Dat vertelde professor en hoofd van de afdeling Forensische Radiologie Paul Hofman.

Voor het definitief vaststellen van de identiteit zijn er officieel drie zaken nodig: DNA, vingerafdrukken en gegevens over het gebit.

Marc de Bonte
Politie Nederland Marc de Bonte