Vanaf vandaag zware verkeershinder verwacht op E40 in Gent

Wannes Nimmegeers
Gisteravond om 22 uur is de laatste fase van werken op de E40 gestart en die zullen opnieuw grote hinder veroorzaken. Wie er niet moet zijn, blijft er dus maar beter weg.

De voorbije weken was de hinder bij momenten al zeer groot met files op zowat alle secundaire wegen in het Zuiden van Gent. En vanaf dinsdagavond om 22 uur gaan drie lussen op de verkeerswisselaar dicht. Het wegdek van de E40 van aan de Tijarm tot aan de verkeerswisselaar in Zwijnaarde krijgt een onderhoudsbeurt. Dat gebeurt aanvankelijk met nachtwerk. Op de E40 zal het verkeer over twee rijstroken moeten in beide richtingen.

Vervelend, maar het echte probleem zit hem op de verkeerswisselaar vanaf dinsdag om 22 uur. Dan worden drie lussen afgesloten, ook overdag.

Lange omleiding

Wie van Gent naar Brussel moet, heeft een probleem, net als wie van Brussel naar Gent-centrum, de E17 richting Antwerpen of de E17 richting Kortrijk wil. Voor Kortrijk is er een lange omleiding voorzien over The Loop.

Deze verkeerssituatie blijft tot het einde van de werken op maandag 12 november. Het agentschap wegen en verkeer verwacht opnieuw grote hinder en raadt de weggebruikers daarom aan om zo veel mogelijk alternatieve vervoersmodi te kiezen of goed voorbereid de weg op te gaan. In heel de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 50km/u.
23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stefan crama

  De duur van de werken is in dit land effectief overdreven. Waarom kan in Belgie niet wat in het buitenland wel kan.

 • joris van vlaenderen

  wat een egotrippertjes toch weer allemaal alleen in hun autootjen!!! die mensen hebben ook recht op vakantie, de mensen die in de buurt van de autotstrade wonen hebben ook recht op een rustig weekend! sta maar lekker lang in de file!

 • rudy bryssinck

  Passeer al eens langs de Italielei in Antwerpen waar ze al jaren bezig zijn maar zoek steeds naar arbeiders die bezig zijn maar is een zeldzaamheid

 • jan latour

  ik zie regelmatig dat ze aan wegen beginnen te werken waar totaal geen probleem is ? misschien ben ik te dom om het te begrijpen ……...

 • Erwin Vandriessche

  Ja de hele werfzone is 50km/h en er zal zeker gedacht worden om daar de stads- & staatskas te vullen door te controleren op snelheid. Zeker de Gentse flikken zullen zo'n buitenkans langs hun "the loop" niet laten liggen!