Vanaf 4 december betaal je opnieuw minder voor een gepersonaliseerde nummerplaat

Een Gentse brandweerman liet de gepersonaliseerde nummerplaat 'Fireguy' maken.
Yves Masscho Een Gentse brandweerman liet de gepersonaliseerde nummerplaat 'Fireguy' maken.
Vanaf 4 december betaal je opnieuw 1.000 euro in plaats van 2.000 euro voor een gepersonaliseerde nummerplaat. De verminderde prijs komt er nadat de prijs voor een gepersonaliseerde plaat in december 2015 werd verdubbeld, van 1.000 naar 2.000 euro. Die beslissing wordt nu dus teruggedraaid.

"Het koninklijk besluit waarbij de prijs voor een gepersonaliseerde nummerplaat op 1.000 euro wordt teruggebracht, wordt vandaag in het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt", aldus Minister van Mobiliteit François Bellot. 

"In december 2015 werd de prijs voor een gepersonaliseerde kentekenplaat verdubbeld van 1000 naar 2000 euro", zo licht minister Bellot toe. “Sindsdien hebben we een duidelijke terugval van het aantal aanvragen voor dergelijke nummerplaten vastgesteld, hoewel de belangstelling er niet minder op was geworden. Gelet op deze vaststelling en overwegende dat de prijs wellicht één van de hinderpalen vormt voor de aanschaf van een gepersonaliseerde nummerplaat, had ik dan ook voorgesteld om opnieuw de initiële prijs te hanteren."  
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jacky Schoonbaert

  Puur discriminatie! Enige jaren terug werden we verplicht een nieuwe nummerplaat aan te vragen wegens de zogezegde Europese standaard. In hoeverre is nu zo een persoonlijke nummerplaat in regel met deze Europese norm????? Dus wie geld heeft hoeft dus niet volgens de Europese norm rond te rijden??? Unia??? Waar zitten jullie?

 • henri vanderhoven-peters

  De meeste nummerplaten die ik zag hangen was op auto's van zelfstandigen (fiscaal aftrekbaar weet je) en BMW's die regelmatig naar Nederland rijden...................

 • aaron lammens

  Van mij mag iedereen die zo zot is er één kopen maar dat net die personen niet inzien dat ht allemaal geldklopperij is dat is pas zielig

 • Yoeri Verlinden

  Alle negatieve reacties te spijt ga ik hier toch een positieve noot aan geven. Niemand is verplicht zo een nummerplaat aan te schaffen. Ik noem het gewoon een belasting op superieuriteitsgevoel, en daar zijn alle anderen goed mee.

 • Edgard Gielis

  dat is nu jullie regering kiezers van nva en open vld de wetten en kosten veranderen om de paar maanden sommige om de twee dagen hartelijk dank voor daar u stem aan te geven