Vanaf 2021 zelfrijdende busjes in Antwerpen

Illustratiebeeld. Vanaf 2021 zullen zelfrijdende busjes reizigers vervoeren op de Antwerpse Linkeroever en over de Scheldekaaien op rechteroever.
Belga Illustratiebeeld. Vanaf 2021 zullen zelfrijdende busjes reizigers vervoeren op de Antwerpse Linkeroever en over de Scheldekaaien op rechteroever.
Vanaf 2021 zullen zelfrijdende busjes reizigers vervoeren op de Antwerpse Linkeroever en over de Scheldekaaien op rechteroever. Dat meldt Gazet Van Antwerpen. De Lijn zoekt leveranciers voor de shuttles.

Na een jaar studiewerk hebben de stad en De Lijn uitgemaakt dat de zelfrijdende shuttles haalbaar zijn. Na een testjaar zullen de eerste reizigers er zich in 2021 mee kunnen verplaatsen. Het gaat om 25 shuttles voor telkens 20 reizigers.

"Deze voertuigen vervangen buslijn 31L", zegt Antwerps mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). "Tijdens de spits is er om de drie minuten een shuttle. Met de bus is dat nu om de vijftien minuten. Het gaat hier om shuttles die zich tussen het gewone verkeer verplaatsen. Ze krijgen net zoals een bus wel een shuttlebaan, waar ook ander verkeer kan rijden."
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frank willems

  BYD heeft 150.000 electrische bussen rijden + chassis geleverd aan europese bouwers ,zullen er wel iets van kennen zeker... niet te spreken over hun electris wagen park .

 • Steven Peeters

  Dat gaat enkele maanden duren , tot de eerste sensor kapot gaat en er een ongeval gebeurt. Ik heb mijn twijfels...

 • Filip DeCock

  ergerlijk hoe nva misbruik van zijn toppositie bij de lijn om net voor de verkiezingen hiermee uit te pakken, hopelijk lezen veel Gentenaars dit en weten ze nog dat diezelfde lijn dit in Gent niet mogelijk vond, wat een raar politiek spelletje wordt er bij de lijn gespeeld om zoveel meer in Antwerpen te investeren dan in Gent

 • Daniel Corstjens

  Is het een diesel of benzine?

 • Marc Maes

  Zelfstilstaande bussen....