Van spek tot snoeprepen: Colruyt haalt minstens 18 Nestlé-producten uit de rekken

Photonews
Minstens achttien producten van Nestlé zijn niet meer te koop in de winkels van Colruyt. De reden is een conflict over prijzen. Dat meldt De Tijd vandaag.

Het gaat bijvoorbeeld om spekblokjes van Nestlé-merk Herta, maar ook om Lion-snoeprepen, Nestlé-babyvoeding, yoghurt en Nesquik-cacaopoeder. Colruyt heeft de producten uit de rekken genomen omdat het lagere prijzen eist en de Zwitsers niet ingaan op die vraag.

Colruyt is niet de enige Europese supermarktgroep die in conflict ligt met Nestlé. Ook met onder andere de ketens Edeka (Duitsland), Conad (Italië) en Intermarché (Frankrijk) is er een dispuut. Die maken net als Colruyt deel uit van Agecore. In die vereniging hebben zes Europese supermarktketens de krachten gebundeld om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé. Samen vertegenwoordigen ze ruim 1,7 miljard euro omzet voor Nestlé of 2 procent van zijn totale omzet.

In een reactie zegt Nestlé de reactie van Colruyt te betreuren, omdat de onderhandelingen nog lopen. In een reactie van Colruyt klinkt het dat het bedrijf overtuigd is tot een overeenkomst te zullen komen.

In november verdwenen enkele producten van Lay's en Pepsi voor twee maanden uit het Colruyt-aanbod door een ruzie met eigenaar PepsiCo.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Hoge tijd dat er tegen die multi nationals wat verweer word gevoerd, denken dat ze alles mogen, belastingen nada, winst winst en nog eens winst, maar dan wel woekerwinsten, hopelijk word hun macht nu wat afgezwakt

 • johan verlinden

  Waarom ga je winkelen? Toch om waren en voedingswaren te kopen, niet?Voor een leuk dagje uit kan Johan Declercq beter naar een peutertuin gaan.Daar weten ze ook niet waar ze over praten over iets dat ze nog nooit gedaan hebben.

 • bart vandervelde

  De macht van de distributeurs tov de leveranciers die wordt uitgespeeld!Niet ideaal voor de Belgische consument!Nestlé België zal uiteindelijk onder internationale druk buigen.gevolg minder winst en dus wordt er binnenkort in de kosten gecut.waarschijnlijk dus weer jobverlies bij Nestlé

 • Patrick Duyck

  Johan de Clercq, geshredderd personneel? Dan weet jij niet hoe dat er uit ziet beste meneer, de meeste personneelsleden die er werken doen dit met de volle goesting en absoluut niet tegen hun zin, dus als u dingen wil vertellen zorg dan dat ze kloppen

 • Jean West

  Johan De Clercq Als je nooit naar de Colruyt gaat hoe kan je dan deze opmerkingen maken.