Van “slimme zet” tot “schertsvertoning”: de opvallendste Twitter-reacties na persconferentie De Wever

EPA
Na de persconferentie van Bart De Wever kwam er op Twitter een stortvloed aan reacties. Carl Devos noemde het een slimme zet van de N-VA-voorzitter. “Misschien moet de ‘Marrakech-regering’ straks toch weer aan N-VA steun komen vragen”, klonk het. “Drie weken het land gijzelen om vervolgens geen enkele verantwoordelijkheid voor deze schertsvertoning te willen nemen: N-VA kan dat #calimero”, oordeelde Groen-voorzitster Meyrem Almaci dan weer scherp. Anderen merken ook de opvallende framing op door nu al het woord ‘Marrakech-coalitie’ in de mond te nemen. Maar na de live uitzending van de persconferentie ook nog eens ‘FC De Kampioenen’ op het programma? Daar smulde twitterend Vlaanderen pas echt van. Intussen vraagt Olivier Maingain zich af of de N-VA-ministers hun ontslag schriftelijk aangeboden hebben. “Anders dreigt er een grondwettelijk probleem.” Een overzicht.28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RENE LENAERTS

  Deze crisis zal vele Vlamingen naar rechts doen overhellen bij de verkiezingen. Ook tal van Walen zijn al dezelfde mening toegedaan (-ik woon er-), maar kunnen niet rendabel rechtser stemmen dan MR dat regionaal wil blijven meetellen en dus het centrum moet houden.

 • Hugo Bavré

  De Marrakechbende heeft haar slag thuis gehaald al zal nog moeten blijken of zij niet in eigen voet geschoten hebben. Van bij het ontstaan van de regering was er al smalende kritiek over de N-VA ministers, onbekwaam, geen ervaring, enz... De aanvallen waren niet uit de lucht. Toen de Premier zijn N-VA ministers loofde voor hun loyale en degelijk werk luwde het getreiter, enkele rabiate haatdragers niet te na gesproken. Naar mijn gevoelen zal de N-VA er sterker uitkomen.

 • Pieter Vaerten

  NVA was oorspronkelijk akkoord met dit pact. Toen zagen ze hun rechtse kiezers vluchten richting Vlaams Belang. Vervolgens was het pact plotseling een probleem. Ze spelen al het zelfde spel als hun aartsrivalen de Sossen.

 • joannes Roderigas

  waarom geen slimme zet? ze kunnen alles blokkeren nu zonder verpinken, en het zullen anderen zijn die moeten bijspringen en met rode kaken gaan staan.

 • Luc Huyghe

  Heeft er nu eigenlijk al iemand gehoord wat nu de voordelen van dat pact voor België zouden zijn? Goed voor ons imago zegt U?