Van Rossem plant politieke comeback in 2011

UNKNOWN

Jean Pierre Van Rossem plant een politieke comeback. De gewezen beursgoeroe zal niet deelnemen aan de regionale verkiezingen van juni, maar wil zich wel kandidaat stellen voor de federale verkiezingen in 2011. Dat meldt Van Rossem zelf.

Nodeloos geld verkwanseld
Van Rossem reageert daarmee op een bericht dat hij zou deelnemen aan de verkiezingen voor het Vlaams parlement in juni. "Dat is weinig meer dan een kwakkel", luidt het. Maar Van Rossem wil wel deelnemen aan de federale verkiezingen van 2011. Daarvoor wil hij een reeks "competente mensen" rond zich verzamelen. Volgens Van Rossem is het zijn bedoeling om "politieke druk uit te oefenen zodat er niet nodeloos geld wordt verkwanseld".

Boek over crisis
Eerst wil Van Rossem nog een boek uitbrengen over de economische crisis. Daarin wil hij aantonen dat de huidige crisis geen "kortstondige conjuncturele crisis" is, maar een "langdurige structurele crisis van persisterende overproductie". Het boek zou "rond mei" klaar zijn.

R.O.S.S.E.M
Van Rossem (63) nam in 1991 al eens deel aan de federale verkiezingen met zijn libertijnse R.O.S.S.E.M-partij en haalde toen vier zetels, drie in de Kamer en één in de Senaat. In navolging van Julien Lahaut, die in 1950 de beëdiging van koning Boudewijn verstoorde, riep Van Rossem in 1993 "Vive la République Europe! Vive Julien Lahaut!" bij de beëdiging van koning Albert II. Van Rossem werd in 1991 ook opgepakt voor fiscale fraude en werd veroordeeld tot vijf jaar cel. (belga/bf)