Van Quickenborne sluit supermarkt

Hans Verbeke
Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open-Vld) van Kortrijk heeft deze voormiddag de Rahman Supermarket tijdelijk laten sluiten, voor een periode van vier maanden. De maatregel is het gevolg van herhaaldelijke inbreuken van hoofdzakelijk illegale tewerkstelling. 

De voorbije jaren kreeg de supermarkt net als verschillende andere handelszaken in de stad controleurs van politie en inspectiediensten over de vloer. Telkens werden in de Rahman Supermarket diverse inbreuken vastgesteld. In december 2016 werden de drie uitbaters veroordeeld tot zes maanden effectief en boetes van 60.000 euro voor fiscale fraude. Deze voormiddag viel de politie opnieuw de winkel binnen. 

De zaakvoerders, die van de politie wel nog de toestemming kregen om bederfbare producten naar een andere locatie te brengen, krijgen vier maanden de tijd om orde op zaken te stellen. Gebeurt dat niet, dan volgen er verdere maatregelen. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • koen vader

  De moslim straat En nu nog een nieuws moskee openen Trek ze maar aan Wie wil er nog in Kortrijk wonen De moslims

 • Peggy Geerts

  Het zijn binnenkort verkiezingen he , hij zal eens de moeite doen ... Heel die straat daar is een doorn in het oog van de stad .

 • johan debue

  Komaan zeg vanavond nog voorbij gewandeld en die supermarkt is nog altijd open.

 • Koen Van Crombruggen

  Van Quickenborne kan nog niet eens op emails van burgers antwoorden. Weg stem, kwiebus.

 • Willy Slachmuylders

  Waarom duurt dat altijd zolang ?? Pffff Dat moeten wij destijds eens proberen !Direkt ZEGEL op de deur !!!! Man man. Man toch ????!!!